ERC-Sant Boi amenaça amb mobilitzacions si s’aplica el nou PDU del Delta

El grup municipal republicà considera que el Pla Director Urbanística aprovat recentment “amenaça de nou el territori i s’espera que per la ciutat repercussions especialment greus”.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat el Pla Director Urbanístic dels àmbits d'actuació econòmica del Delta del Llobregat, el que es coneix com a PDU del Delta. Dels 21 membres de la Comissió, només el representant d’Esquerra Joan Borràs, i un dels tres representants d’Entesa, Lluís Tejedor, van votar en contra de l’aprovació.

Des d’ERC de Sant Boi de Llobregat es considera que l’aprovació del Pla Director Urbanístic dels àmbits d’actuació econòmica del Delta del Llobregat “amenaça de nou el territori i s’espera per a Sant Boi repercussions especialment greus”. Per als republicans, el PDU afecta de ple el Parc Agrari santboià “que ja s’ha vist reiteradament agredit per un govern local molt poc sensible amb el territori i amb un model de ciutat basat en l’especulació del sòl lliure, el de creixement en taca d’oli; un model fet d’esquena a la ciutadania. Les conseqüències d’aquest augment de superfície construïda van encara més enllà, i responen a un model de superfícies comercials als afores que perjudiquen greument el comerç al nucli de la ciutat i invaliden el model de comerç de proximitat.”

Altres danys col·laterals de l’expansió urbanística són, per a ERC-Sant Boi, la desaparició de la façana històrica de la ciutat, que quedarà sepultada rere una pantalla d’edificis de nova construcció, o la saturació de la mobilitat a l’Avinguda Calopa.

Cal recordar que Esquerra defensava i defensa una proposta pel sector Oasis-Parellada que consisteix en generar un espai de transició entre la ciutat, el riu i la zona agrícola, i dotar-lo d’equipaments i de zones verdes que reverteixin un benefici a la ciutadania, alhora que es “posarien en valor les terres de marina. Ara està previst edificar fins a la nova variant, per tant no hi haurà cap transició i el Parc Agrari s’exposarà a contínues amenaces” i s’afegeix que “és evident que el nostre model de ciutat xoca frontalment amb el que impera tant al consistori santboià com a la Generalitat. Ja vam participar conjuntament amb la ciutadania en les protestes contra EuroVegas i ara ho tornarem a fer.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix