El Ple municipal de Viladecans aprova la moció sobre pobresa energètica

El text presentat per ERC-AM insta totes les administracions implicades a aprofundir en les mesures que lluiten contra aquesta problemàtica i a garantir el dret d'accés al subministrament elèctric.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Viladecans va aprovar, per unanimitat, una moció a proposta del grup d'ERC-AM sobre mesures per lluitar contra la pobresa energètica. La proposta inicial dels republicans ha estat consensuada amb la resta de formacions i insta totes les administracions implicades (Estat, Generalitat i Ajuntament) a aprofundir en la lluita contra aquesta problemàtica i a garantir el dret d'accés al subministrament elèctric.

La portaveu d'ERC, Bàrbara Lligadas, ha explicat que "la pobresa energètica és un dels drames que afecten els col·lectius més vulnerables per culpa de la crisi. En aquestes dates cal tenir-ho present i treballar per combatre-ho. Per això creiem que aquesta moció és important. Des del Parlament de Catalunya s'han promogut diverses iniciatives per combatre la pobresa energètica i el Tribunal Constitucional les ha tombat gairebé totes. Ara cal que deixem al marge els partidismes i les estratègies curt-terministes i siguem capaços de lluitar en defensa de la ciutadania. Això és el que estem fent avui i cal que ens felicitem. Els serveis socials hi treballen, però necessitem més eines."

En aquest sentit, la moció insta a seguir treballant des dels serveis socials de l'Ajuntament -en col·laboració amb Creu Roja i Càritas- per la concessió d'ajuts que evitin talls en els subministraments. Demana a la Generalitat una dotació pressupostària suficient per garantir l'accés de les persones vulnerables a l'aigua potable, el gas i l'electricitat. Sol·licita que s'adoptin acords amb les companyies perquè concedeixin ajuts a fons perdut i descomptes. I, finalment, insta al Govern de l'Estat a establir una tarifació social pel consum d'aigua i energia, un bo social per al gas natural i el butà, i a permetre el retorn a la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) sense recàrrecs.

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix