Ofensiva de C’s davant les mocions municipals d’adhesió a la resolució independentista del Parlament

El delegat territorial i coordinador del Baix Llobregat, Xavier Alegre, ha anunciat que els seus regidors abandonaran el Ple “quan es debati” i si s’aprova “estem estudiant la possibilitat de dur l’acta al Tribunal Constitucional".

Xavier Alegre, delegat territorial i coordinador del Baix Llobregat i Garraf de Ciutadans, va oferir ahir una roda de premsa en la seu comarcal on va explicar el posicionament del partit en relació a les mocions de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya que s’han presentat i presentaran en els plens dels ajuntaments de la comarca.

En la seva intervenció va ser clar a l’hora d’explicar la postura: “és un rebuig unànime del nostre partit a la possibilitat d’adherir-se a la resolució del Parlament que va acordar iniciar el procés de creació de l’Estat Català en forma de República”. Segons Alegre, “hi ha una suspensió cautelar del Tribunal Constitucional i, per tant, els ajuntaments estan sotmesos a complir aquesta decisió. I, a més, no es pot debatre el text aprovat pel Parlament perquè sobrepassa les competències del consistori.”

El delegat territorial i coordinador del Baix Llobregat, que va estar acompanyat durant la roda de premsa per diversos regidors, també va explicar que “hem demanat als secretaris dels diferents ajuntaments baixllobregatins que es pronunciïn sobre la conveniència del debat en el Ple”. A més va indicar que “la nostra postura serà la d’abandonar el Ple fins que acabi el debat en tots aquells ajuntaments que finalment decideixin parlar-ne. Després ens reintegrarem en el Ple”.

Advertiment

I finalment va fer un advertiment a aquells ajuntaments que aprovin la moció d’adherir-se a la resolució del Parlament del 9 de novembre. Alegre va anunciar que el partit està estudiant, amb els seus serveis jurídics, “fer arribar al Tribunal Constitucional l’acta del Ple perquè decideixi si és constitutiu de delicte.”

Redacció / Foto: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix