Volen adherir-se al programa d’UNICEF Ciutats Amigues de la Infància

ERC de Viladecans farà la proposta en el Ple que s’ha de celebrar la pròxima setmana.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans proposarà en el ple municipal de la setmana vinent que el consistori s’adhereixi al programa d’UNICEF Ciutats Amigues de la Infància (CAI) com a pas previ a l’obtenció, si s’escau, del segell de reconeixement CAI que atorga cada quatre anys aquesta organització internacional. L’anunci s’ha fet coincidint amb el Dia Universal dels Drets de l'Infant establert per Nacions Unides el 20 de novembre per celebrar l’aniversari de la Declaració dels Drets de l’Infant.

Els republicans recorden que el Pacte per a la Infància a Catalunya, aprovat per tots els grups polítics parlamentaris el 2013 i consensuat amb els principals agents i entitats del sector, assegura que “els consells d’infants i adolescents i altres experiències de participació infantil són instruments de participació, on les noies i els nois exerceixen el seu dret a ser escoltats i a assumir les seves responsabilitats com a ciutadans de ple dret”. Així mateix el Pacte constata que “quan la institució que acompanya aquesta participació és l’ajuntament, el procés participatiu s’enriqueix amb una dimensió transformadora de la ciutat o poble. Quan els infants participen en la construcció del municipi, aquest canvia, es transforma, es fa més democràtic, humà, accessible, acollidor i amable, i canvia també la seva ciutadania, ja que com més es coneix un territori, més se sent com a propi.”

La condició de municipi aliat al programa és gairebé immediata i compromet qualsevol ciutat a treballar de forma coordinada i estable amb UNICEF a favor de la infància i l’adolescència. A partir d’aquí i en funció de les accions que es duguin a terme, el municipi pot optar a ser reconegut com a Ciutat Amiga de la Infància.

Actualment a Catalunya hi ha cinc ciutats amigues de la infància reconegudes per UNICEF: Barcelona, Lleida, Mollerussa, Sant Cugat del Vallès i Cornellà del Llobregat. Així, mateix es comptabilitzen 45 experiències de consells locals d’infància i la Diputació de Barcelona lidera una Xarxa de projectes de participació infantil que agrupa a 26 municipis.

Redacció / Foto: UNICEF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix