ICV-EUiA aposta per un pressupost 2016 “contra les desigualtats”

Per primer cop, els veïns i les veïnes de Sant Feliu de Llobregat podran participar en la decisió sobre les obres a realitzar a l’estiu.

El pròxim Ple municipal de novembre de Sant Feliu de Llobregat es debatrà el pressupost per al 2016. ICV-EUiA, que encapçala l’equip de govern, presentarà una proposta amb importants novetats on destaquen, segons el grup polític local, “contingut social, informació més clara i amb més temps i la primera experiència de pressupost participatiu”.

Per els ecosocialistes, es reforcen les polítiques de rescat social “ampliant substancialment les partides que es dediquen als plans d'emergència social, introduint nous conceptes com el fons social de garantia pel dret a l'habitatge o l'increment d'ajuts vinculats a l'IBI. Tot atenent a la prioritat de les polítiques de rescat de persones i famílies en risc d'exclusió social i fent front a les retallades que el Govern de la Generalitat continua fent en qüestions com les escoles bressol o els menjadors escolars”. I afegeixen que “l’aposta en la lluita contra les desigualtats forma part de l’eix central de les polítiques de tot el govern i no únicament dels Serveis Socials.”

A més, ICV-EUiA considera molt important millorar la informació, “explicant les línies generals del pressupost en diferents actes informatius a tota la ciutat, i no en una única sessió informativa pocs dies abans del debat al ple municipal. Amb el doble objectiu d'apropar a la ciutadania el coneixement sobre el seu contingut, i provocar un debat sobre els recursos municipals i com s'han de gestionar aquests.”

Inversions de proximitat

Finalment, i per primer cop, s’ha obert un procés participatiu que finalitzarà el pròxim mes de gener, sobre una de les partides importants del pressupost, les inversions de proximitat per a la millora de l'espai urbà. “Un procés que va més enllà d’una simple declaració retòrica, i en el que qualsevol ciutadà podrà presentar les seves propostes; un procés participatiu que finalitzarà en una votació vinculant, per la que entre tots i totes decidirem quines seran les obres que s'han de realitzar a l’estiu, deixant de ser una decisió exclusiva de l'equip de govern”, s’explica des d’ICV-EUiA.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix