El Govern municipal de Gavà rep una classe per evitar la corrupció

Va assistir a una sessió formativa sobre la gestió dels riscos i el paper dels electes locals per fomentar la integritat.

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha impartit una sessió formativa sobre la gestió dels riscos de corrupció a regidors i regidores del Govern municipal de Gavà. L’objectiu va ser sensibilitzar els responsables municipals sobre la responsabilitat que tenen en relació a la integritat dels seus equips de treball i sobre com el seu lideratge i la seva actuació diària contribueixen a conformar l’ètica institucional de l’Ajuntament. En els pròxims dies, la formació es farà extensiva als càrrecs directius de l’Ajuntament.

Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la sessió ha de servir per “prendre conscienciar de les responsabilitats que un càrrec electe assumeix quan desenvolupa una tasca de govern. És necessari tenir la formació però sobretot tenir una actitud proactiva per tal de prevenir qualsevol incident. Cal tornar a recuperar la confiança que, està demostrat, la ciutadania ha perdut en les institucions.”

La sessió s’emmarca en una campanya que l’Oficina Antifrau fa entre els ajuntaments de més de 40.000 habitants per conscienciar els càrrecs electes del seu paper actiu en la lluita contra la corrupció. Segons la cap de Relacions Institucionals de l’Oficina Antifrau, Lourdes Parramon, “es tracta de sensibilitzar-los de la responsabilitat que tenen. D’una banda perquè són referents i per tant l’exemplaritat és vital i per altra banda pel seu paper de lideratge en el compromís a fer que l’Ajuntament sigui foro, fent-los conscients que tot exercici de la funció pública té riscos de corrupció que convé gestionar i que es poden gestionar.”

Redacció / Foto: El Brugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix