L’Auditori de Cornellà acull la fundació de Demòcrates de Catalunya

Antoni Castellà, líder de la nova formació política, va demanar als 72 diputats independentistes que donin suport a la investidura de Mas: “Cal deixar la part per aconseguir el tot”.

Demòcrates de Catalunya, l’escissió d’UDC, es va fundar ahir dissabte com a nou partit polític en un Congrés Constituent celebrat a l’Auditori de Cornellà de Llobregat. Durant l’acte, els congressistes demòcrates van poder escollir la direcció executiva del partit. El Comitè Demòcrata Nacional està format per 35 comissionats que van ser elegits per llistes obertes entre 48 persones durant la votació que es va realitzar en la qual van participar els 604 voluntaris inscrits. La formació concorrerà en coalició amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Reagrupament a les eleccions estatals del pròxim 20 de desembre, sota les sigles Democràcia i Llibertat.

Durant les intervencions, el comissionat Titon Laïlla va explicar que Demòcrates l’integren “persones que venim de procedències diverses i que estic segura que compartirem un llarg camí junts”. D’altra banda, De Gispert va agrair l’assistència dels convidats de partits polítics i societat civil i, especialment, la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha transmès el seu escalf en el nom dels voluntaris i voluntàries Demòcrates. Mentrestant, Antoni Castellà va anar més enllà i ha fet una reflexió al voltant de les votacions d’investidura dels pròxims dies. En aquest sentit, va recordar que “el 27S vam fer un plebiscit i tenim 72 diputats al Parlament a favor de la independència que tenen un mandat del poble”. I ha afegit que “no esgrimiré l’argument que hi ha un milió i mig de vots darrere del president Mas, sinó l’argument que tres anys enrere es va posar al capdavant del reclam d’una part important de la població de Catalunya, a risc de la seva pròpia formació política. Ell va deixar la part per executar aquest repte que ara és un mandat i que és un somni. El repte més important dels últims 300 anys: la independència de Catalunya”. Castellà també es va referir a les eleccions estatals del 20 de desembre i ha subratllat que “un cop superada l’etapa autonomista” tant la coalició Democràcia i Llibertat, com Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i MES es presenten a un objectiu comú: “negociar la desconnexió d’Espanya, complir el mandat del 27S.”

A la cloenda, a banda del president de la Generalitat Artur Mas, hi van assistir el conseller de la Presidència, Francesc Homs; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la secretaria primera del Parlament i membre d’ERC, Anna Simó; el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull; el secretari general d’Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V), Josep Vendrell; el president de Súmate i diputat de Junts pel Sí (JxSí), Eduardo Reyes; i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entre d’altres. També hi va haver una àmplia representació de la societat civil, com els rectors de la Universitat de Barcelona i de la Pompeu Fabra.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix