ERC-Viladecans veu una nova operació d'especulació immobiliària

Segons els republicans, la remodelació del Polígon Industrial del Centre amaga una nova distribució de les parcel·les que afavoreix als grans inversors en detriment de les petites i mitjanes empreses, i obre la porta a la construcció de fins a 1.300 nous habitatges amb alçades similars a les torres de Vilamarina.

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Viladecans considera que la modificació puntual del Pla General Metropolità en l'àmbit del Polígon Industrial del Centre -aprovada inicialment en el ple municipal de la setmana passada- amaga una nova operació d'especulació immobiliària. Segons els respublicans, el projecte impulsat per l'equip de govern (PSC+ICV) permet en aquest entorn la construcció de fins a 1.300 nous habitatges amb alçades similars a les torres de Vilamarina.

La regidora republicana, Myriam Moysset, considera que "hi ha molts punts d'aquest projecte que ens fan posicionar-nos en contra, bàsicament ens recorda a les requalificacions massives d'abans de la crisi. Amb l'excusa d'incentivar el Polígon Centre es volen construir aproximadament 1.300 habitatges nous. Però quin motiu hi ha per fer més habitatges a Viladecans quan l'anuari 2014 que edita l'Ajuntament assenyala que hem perdut habitants?". A més afegeix que "la nova distribució de les parcel·les afavoreix als grans inversors en detriment de les petites i mitjanes empreses, quan són les que sustenten la majoria del nostre teixit industrial."

ERC-Viladecans constata que "el desplegament d'aquest pla, pel que fa referència al sòl industrial, requereix superar diverses particularitats com per exemple la jubilació d'un propietari, el tancament d'empreses o que petits propietaris es posin d'acord per sumar superfície. Per tant, creiem que hi haurà noves vivendes però la zona industrial en si mateixa no haurà canviat."

Incompatibilitats flagrants

Els republicans consideren també que la xarxa viària per donar servei a un "polígon industrial urbà" amb pas de camions d'alt tonatge és incompatible amb el trànsit de vianants i la xarxa urbana. "Ens preocupa molt la proximitat d'aquests nous habitatges a la indústria i al soroll que aquesta genera, l'impacte que provocarà als nous veïns i com treballarà l'Ajuntament per protegir els seus drets", ha advertit Moysset. En aquest sentit, ha recordat els sorolls nocturns que provoquen els sistemes de ventilació i refrigeració i les olors que desprenen les naus industrials properes a edificis ja existents, amb valors que superen els nivells permesos segons la legislació vigent.

D'altra banda, el Grup Municipal d'ERC-AM valora positivament el nou traçat de la carretera Barcelona que proposa el projecte per ampliar el barri del Centre, l'intent d'oxigenar la plaça de l'Ajuntament i crear una zona per a vianants i comercial, tot mantenint les façanes de les cases històriques i singulars. No obstant això, considera "una quimera" vendre el futur polígon industrial com a sostenible, autosuficient i promotor d'energies renovables, especialment després de les traves del Govern espanyol a aquest model de consum elèctric alternatiu.

Finalment, ERC Viladecans convida a tots els ciutadans i entitats de la ciutat interessades a participar en el període d'al·legacions que s'obrirà aviat per evitar que l'urbanisme faraònic del PSC i ICV s'acabi imposant de nou. El període començarà a partir de la publicació de la modificació puntual al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i s'espera que s'allargui un mes.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix