Carme Chacón: “Combatrem la ruptura i la secessió amb intel·ligència”

El PSC va presentar al Prat les candidatures a les pròximes eleccions generals en un acte que va comptar amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i el líder del PSC, Miquel Iceta.

La candidata del PSC a les pròximes eleccions generals, Carme Chacón, va assegurar ahir al Prat de Llobregat que els socialistes combatrem la ruptura i la secessió amb intel·ligència i aportant de nou una solució”. En aquest sentit, Chacón va explicar davant d’un nombrós públic que va omplir el Centre Esportiu Municipal Sagnier que aquesta solució “vindrà de la mà d'un canvi que és el que necessita Espanya, però que encara necessita més Catalunya”. Un canvi de la mà de Pedro Sánchez que servirà per “cosir les ferides, dissoldre els blocs, propiciar el retrobament i convèncer molts catalans que Espanya no és el problema: el problema és certa Espanya tancada i centralista que durant molts anys va atiar la catalanofòbia” i va afegir que per això “és necessari un canvi que aporti sensibilitat social, que aporti neteja a la política i convivència a la nostra societat”. La candidata va recordar els esforços socialistes per aconseguir un nou Estatut i ha reiterat que van ser uns altres "els qui van malmetre aquesta solució, que la va  boicotejar, demanant vots contra Catalunya”. I va concloure dient que “el PSOE és el partit de les solucions i el PP és el partit dels problemes.”

D’altra banda, el secretari general del PSOE i candidat a les pròximes eleccions generals, Pedro Sánchez, va explicar que els socialistes “tenim una proposta política que garanteix una solució per a Catalunya i per a tota Espanya”. Una proposta, va afegir, “que construeix igualtat i respecta la diversitat d'Espanya”, un projecte “de suma i no de fractura, que entén que en aquest món interconnectat en el qual vivim, el model federal és l'únic que ens prepara per als desafiaments del nou segle”. Una proposta, en definitiva, “per garantir un finançament suficient i d’acord amb les responsabilitats de cadascú”. Sánchez va acusar en la seva intervenció a Mas de ser “l’únic culpable” de la situació que està vivint Catalunya, però ha insistit en la responsabilitat de Rajoy  “per no haver actuat davant el desafiament secessionista”. Els socialistes “no dimitirem de la nostra responsabilitat”, ha dit, “ni abandonarem els ciutadans de Catalunya”, sinó que “defensarem la democràcia i que ningú no hagi de triar entre ser català o espanyol, quan ambdues identitats sempre han sumat”. “I ho farem amb paraules, amb diàleg, però anem a fer-ho amb propostes, i a partir del pròxim 20 de desembre ho farem amb fets perquè només nosaltres tenim solucions per evitar la fractura emocional” que pretenen els independentistes.

Per últim, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que avui “comença el nostre esforç per netejar la política espanyola i la política catalana”, una batalla, ha dir, que  “hem de guanyar pels catalans, pels espanyols, pels progressistes i pels amics de la resta d’Europa que esperen un canvi”. Pel que fa als independentistes, ha explicat, “no ens poden imposar una independència que no volem; no poden saltar-se la llei, perquè la llei ens empara a tots, empara els nostres drets”. El líder de PSC va insistir que els socialistes “defensarem a peu i a cavall els nostres plantejaments, les nostres idees. Volem llocs de treball, volem defensar la sanitat i l’educació pública, volem lluitar contra la corrupció, volem un acord amb la resta d’Espanya” perquè el problema “no són els treballadors, el problema són aquells que es pensen que Espanya és la seva finca particular, els que no saben fer la o amb un canut.”

Redacció / Foto: PSC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix