Creix el pressupost de l’Ajuntament de Gavà per al 2016

Augmenta un 4,74% respecte el 2015 per situar-se en 43.591.520 € on les actuacions i programes de suport a les persones puguin un 2% donant especial atenció a les persones amb càrregues familiars.

Un total de 43.591.520 euros serà el pressupost ordinari de l’Ajuntament de Gavà per al pròxim any. Segons fons municipals, es tracta d’un pressupost equilibrat, que experimenta un creixement del 4,74% respecte al 2015. I ha estat aprovat amb els vots a favor del PSC, CiU i ERC. Per la seva banda, PP i C’S s’han abstingut i GSSP ha votat en contra. Pel que fa al pressupost consolidat de tot el grup municipal, que des de l’any 2013 s’ha racionalitzat entorn d’un sol Ajuntament sense Organismes Autònoms i amb dues empreses municipals, se situa en 44.371.970 euros. Segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha explicat que “estem davant del primer pressupost del mandat i això es tradueix en noves prioritats, nous reptes, noves accions i també noves respostes a les necessitats que ens trasllada la ciutadania.”

Quant a les despeses per operacions corrents, es produeix més amortització del deute i al pressupost es consignen els crèdits necessaris per afrontar el conjunt de les obligacions assumides per l’Ajuntament i les despeses de funcionament. Les despeses en béns i serveis augmenten en un 7,81%, per donar resposta a les necessitats de la ciutat amb nous programes i accions. El finançament per altres administracions públiques augmenta un 2,11%.

Pel que fa al deute viu municipal, al final de l’exercici serà de 35.755.140 euros, el que suposa una reducció del 8,07% respecte del 2015. Al final de l’exercici, la ràtio d’endeutament se situarà en el 80,58%, lluny del 110% que fixa com a límit la Llei d’Hisendes Locals.

Puja l’IBI

Quant a l’IBI, l’equip de govern ha renunciat a la possibilitat que oferia l’Estat que comportava una nova actualització del 10% dels valors cadastrals en els municipis on s’hagi fet la revisió de valors des de fa més de 10 anys. L’Ajuntament només aplicarà un lleuger increment del tipus equivalent a l’1%. Així, els rebuts de l’IBI per als habitatges majoritaris a Gavà tindrà un increment moderat: per als de 75 a 85 m2, un augment de 3,5 € per rebut i per als de 95 a 105 m2 de 4,5€.

Al contrari, hi ha una congelació amb caràcter general mantenint els tipus de l’Impost de Vehicles, Plusvàlues, IAE, ICIO i taxa general urbanística. Es manté la no tributació per la quota d’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana en el cas de determinades transmissions per execucions hipotecàries.

Redacció / Foto: El Brugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix