Denuncien l’enderrocament del Poliesportiu del Centre per pagar el Pòdium Viladecans

ERC de Viladecans presentarà una moció al ple de dijous on demana la continuïtat la instal·lació esportiva i evitar que sigui moneda de canvi davant d’una “mala gestió per part de l’equip de govern”.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha denunciat, en un comunicat que ha arribat a la nostra redacció, l’enderrocament imminent del Poliesportiu Municipal del Centre. Segons els republicans, una decisió presa per l’actual equip de govern (PSC+ICV) que es podria fer efectiva abans de final d’any per pagar el deute contret amb Urbaser (40 milions d’euros) arran de la construcció del nou complex Pòdium Viladecans.

Els republicans critiquen que un servei públic de barri i proximitat com aquest hagi d’anar a terra per construir més pisos. La portaveu republicana a l’Ajuntament, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que “constatem com amb aquesta operació els veïns del barri del centre perdran un equipament esportiu i, en definitiva, un equipament públic de proximitat que serà substituït per l’enèsima promoció immobiliària. Més habitatges, més densitat poblacional i més trànsit en un entorn ja prou saturat i mancat de serveis públics, en un context d’estancament demogràfic que invalida l’aposta pel creixement urbanístic”. A més,Lligadas considera que “amb aquesta mesura Viladecans perdrà un equipament públic molt ben ubicat, passant de dos espais esportius a un de sol, ja que Podium Viladecans s’ha aixecat damunt de l’antiga Piscina Municipal Joan Masgrau. Si per finançar el complex esportiu estrenat aquest mes de juny cal deixar perdre el Poliesportiu Municipal del Centre passem de dos equipaments públics el 2009 a un de sol el 2016”. “A on està el negoci?”, s’ha preguntat. 

ERC presentarà una moció al proper ple municipal de dijous on demana la continuïtat del poliesportiu i evitar que sigui moneda de canvi davant d’una mala gestió per part de l’equip de govern. La moció constata que el Poliesportiu Municipal del Centre ha exercit al llarg de molts anys una funció cohesionadora molt important, apropant l’esport de barri més enllà de macroprojectes, des del pragmatisme de la seva funcionalitat actual, acollint clubs esportius i múltiples activitats esportives extraescolars.

Els republicans posen de manifest que no entenen per què l’equip de govern no fa marxa enrere en aquesta decisió, ja que es mantenen en receptes antigues. Lligadas ha insistit que “fa temps que hauríem d’haver deixat enrere la bombolla immobiliària, a més, la capacitat dels equipaments esportius de Viladecans està al límit: hi ha grans problemes per encabir totes les activitats esportives que es realitzen i, fins i tot, hi ha clubs esportius que han de pagar per fer ús d’instal·lacions no municipals davant la manca d’alternatives.”

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix