ERC-Gavà critica la gestió en les ajudes a joves per al lloguer d’habitatges

Els republicans demanaran a l'equip de govern la xifra d’afectats en el municipi per la reclamació del govern espanyol de retorn de diners concedits.

El grup municipal d'ERC-Gavà portarà al pròxim Ple d'octubre la problemàtica generada per la deficient gestió de la Renda Bàsica d'Emancipació (RBE) dels joves creada pel govern espanyol, llavors governat pel PSOE, l'any 2007 i derogada pel PP el 2011. Tot i l'eliminació d'aquest ajut públic per pagar el lloguer de l'habitatge i la fiança prèvia, els que ja eren beneficiaris van continuar gaudint-la, amb una rebaixa posterior, el 2012, de la quantitat rebuda.

Aquest ajut estava finançat pel Ministeri de Foment que, segons s'ha conegut ara, està reclamant des del passat estiu la devolució de diners ja cobrats a més de 3.000 joves catalans, al·legant que incompleixen els requisits establerts per percebre la RBE. Una situació que ha generat una important alarma social, ateses les dificultats econòmiques que pateix aquest col·lectiu. 

En el cas de Gavà, l'Oficina Local d'Habitatge facilitava les sol·licituds per cobrar la RBE i ajudava els interessats a tramitar-les davant de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat. Per aquest motiu, el grup municipal d'ERC demanarà al Ple d'aquest mes si l'equip de govern pot quantificar, a través d'aquesta oficina, quants joves de la ciutat van rebre ajudes dins de la RBE i quants han de tornar una part dels diners rebuts, per engegar un pla d'informació i suport que els permiti afrontar aquesta problemàtica.

Redacció / Foto: ERC-Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix