ERC de Sant Boi organitza un acte en record de Lluís Companys

Can Massallera acollirà del 9 al 30 d’octubre l'exposició "Lluís Companys, polític fins a la mort" a càrrec de la fundació Josep Irla.

La Secció Local d'Esquerra de Sant Boi de Llobregat, encapçalada per Miquel Salip, portaveu del grup municipal republicà, va participar dijous passat en dos actes multitudinaris (l’acte del 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys i la manifestació en suport al president Artur Mas). Salip, en absència de l'alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret, es va autodelegar la representació institucional de la ciutat per acompanyar Mas i defensar tant les institucions catalanes com els més de 18.000 santboianes i santboians que van votar el 9N.

D’altra banda, ERC de Sant Boi va organitzar, com ja és habitual, l'acte polític en record de Lluís Companys en el monument als santboians i santboianes de la República cada 15 d'octubre. Acompanyat aquest any pel diputat al congrés Joan Tardà, el portaveu va reivindicar la memòria històrica de la qual la formació se sent hereva, i la manera com Esquerra Republicana ha canviat el panorama polític català des de la seva aparició. Posant Companys d'exemple de l'independentisme d'esquerres, Salip va afirmar que la llibertat de Catalunya i la justícia social són indissolubles: “No és possible un país lliure si la seva gent no ho és” i va afegir que “Els polítics que volen representar el poble han de respirar el mateix aire que ell'. Joan Tardà va incidir en la importància de les classes populars en el procés que vivim i va atribuir l'assassinat de Companys a la venjança cap a les classes populars catalanes que no sentien l'estat espanyol com a seu. El diputat va defensar un poder ciutadà sustentat en els valors de la República: “Espanya és una democràcia low cost, i nosaltres volem una democràcia d'excel·lència que garanteixi la repartició de la riquesa i la igualtat d'oportunitats.”

L'acte va concloure amb la tradicional ofrena floral al memorial, i el cant dels Segadors acompanyat a la gralla pel músic local Lluís Gelis. A partir de dilluns 19, i fins al 30 d'octubre, Can Massallera acollirà l'exposició "Lluís Companys, polític fins a la mort a càrrec de la fundació Josep Irla.

Redacció / Foto: ERC Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix