Viladecans tindrà un carril bici que connectarà la ciutat i la platja

El grup local d’ERC va obtenir el compromís del Govern de la Generalitat per iniciar al més aviat possible les obres.

Esquerra Republicana de Viladecans va aconseguir el compromís ferm del Departament de Territori i Sostenibilitat d’iniciar al més aviat possible les obres del tram de carril bici pendent que ha de permetre enllaçar el nucli urbà de Viladecans amb la platja. Es tracta d’una actuació llargament esperada i reivindicada per la població que finalment veurà la llum gràcies a la insistència i pressió dels republicans locals.

Fins ara l’alternativa per arribar a la platja en bicicleta des del nucli urbà de Viladecans passa per seguir la llera de la riera de Sant Climent des del Parc de la Marina fins passat l’encreuament amb la carretera de València, a l’alçada de la masia de Can Simó, amb el risc que això comporta en cas de pluges intenses i crescuda d’aigües.

L’execució d’aquestes obres de millora a la carretera B-204 ha de permetre enllaçar i completar el Camí del Mar entre la ciutat i la platja, en un trajecte pla i assequible d’uns cinc quilòmetres. El Camí del Mar –que integra també el Camí de les Filipines- és un vial adequat per al trànsit segur de ciclistes i vianants que volen passejar fins a alguna de les platges verges de Viladecans o fins a les reserves naturals del Delta del Llobregat, i travessa nombrosos camps dins del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Reunió

La decisió s’ha pres en el marc d’una reunió a Barcelona entre la diputada electe de Junts pel Sí pel Baix Llobregat, Anna Simó; la regidora d’ERC Viladecans, Myriam Moysset; i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. Tots plegats han convingut en la necessitat i la prioritat de construir el carril bici en tot el tram de la carretera B-204 que encara no està adequat per poder unir el nucli de Viladecans amb el seu front marítim. De fet, segons ha explicat Ricard Font, l'inici de les obres dependrà de la seva licitació durant aquest últim trimestre de 2015, fet que implicaria començar la intervenció el mes de gener o com a màxim el pròxim mes de març

Via verda del Delta del Llobregat

Simó i Moysset també han plantejat al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l'oportunitat de continuar el carril bici que acaba a la platja allargant-lo fins a l'accés de l'Espai Natural del Remolar i, més enllà, la T1 de l'Aeroport del Prat. Aquesta actuació permetria connectar el nou carril bici amb els ja existents a la zona del Delta del Llobregat i donaria lloc a una nova via verda que arribaria fins a Molins de Rei. La proposta ha estat rebuda amb bons ulls per part del Departament i ambdues parts han convingut a continuar estudiant-la.

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix