La comarca té el nombre més gran d’alcaldesses de la història

De quatre a l’inici del mandat 2011-2015 s'ha passat a deu a l’inici del 2015-2019.

Un informe sobre l’accés de les dones a la vida política, que analitza quina és la distribució segons gènere dels membres electes als ajuntaments de la comarca, situa aquest mandat en el que té més nombre d’alcaldesses al Baix Llobregat. De les quatre a l’inici del mandat 2011-15 s’ha passat a les deu a l’inici del 2015-19.

Tot i amb això, el pes d’alcaldesses a la comarca (33,3%) no supera el 40% (criteri mínim d’igualtat). Pel que fa a les formacions polítiques a les quals pertanyen, el PSC és la formació amb més alcaldesses (4), seguida d’ICV i ERC (2), CIU (1) i F. Municipalistes (1).

Un 38,5% dels regidors són dones

Si en la configuració de les llistes electorals existeix un requisit legal que obliga a les mateixes a tenir un 40% de dones, en els consistoris, la presència de les dones respon al lloc ocupat a les llistes i a les formacions polítiques que han aconseguit representació. Així, el 38,5% dels regidors del Baix Llobregat són dones (dels 532 representants locals, 205 són dones). Aquest percentatge no arriba al 40% mínim exigit per la llei en la configuració de les llistes.

Organismes municipals

Els municipis amb Consell Municipal de Dones tenen major i millor presència de dones en els consistoris. L’existència d’una regidoria pròpia en matèria de polítiques d’igualtat afecta el discurs i a les accions desenvolupades al propi municipi en aquesta matèria; de fet, evidencia que s’ha introduït a l’agenda política municipal la necessitat de realitzar polítiques per fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Per al mandat 2015-2019, dels 30 municipis del Baix Llobregat, 26 disposen de regidoria específica de polítiques d’igualtat de gènere. Respecte al mandat anterior, augmenta en tres els municipis que disposen de la regidoria. 

Menys al Consell Comarcal

El nombre de consellers supera al de conselleres en el Consell Comarcal del Baix Llobregat. En el mandat 2015-2019 el 67% dels consellers són homes i el 33% dones. La proporció de dones conselleres ha disminuït en sis punts percentuals respecte el mandat anterior, on aquest percentatge era del 39%.

Redacció / Foto: Consell Comarcal Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix