ERC-Gavà demana l'eliminació definitiva de l'índex hipotecari

Esquerra ha presentat una declaració política al Ple d'octubre a on també reclama retornar els interessos abusius cobrats i un servei municipal d'ajuda als afectats.

El grup municipal d'ERC-Gavà ha presentat una declaració política per ser aprovada al Ple d'octubre, a on s'insta al Govern espanyol a eliminar de forma immediata i definitiva l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris a més de tres anys (IRPH), declarat abusiu per la Unió Europea el 2009, però encara en vigor després de diferents canvis legislatius.

L'IRPH afecta més d'un milió i mig d'hipoteques i suposa per a moltes famílies amb un préstec bancari d'habitatge pagar entre tres-cents i quatre-cents euros més per mensualitat. A més de les autoritats europees, nombroses sentències judicials avalen el càlcul fàcilment manipulable i aleatori d'aquest índex a favor dels interessos de les entitats bancàries. Tot i això, la nova llei d'emprenedors inclou el manteniment de l'IRPH, sense referenciar-lo a l'Euríbor +1, com s'havia anunciat inicialment.

Per aquest motiu, ERC-Gavà es manifesta en la declaració política a favor de les famílies afectades, demana la retirada de l'IRPH i que no s'apliqui de forma unilateral i obligada, com contempla la nova llei. També s'insta els poders competents a retornar als consumidors els interessos abusius cobrats per les entitats financeres en aplicació de qualsevol de les varietats de l'índex. 

Esquerra recomana que la Taula per a l'habitatge que es constitueixi a Gavà es posi a disposició de les famílies afectades i es constitueixi un servei per assessorar, ajudar i supervisar a totes les persones afectades que vulguin revisar aquesta clàusula. Podeu llegir la declaració íntegra des d'aquest enllaç:

Redacció / Foto: ERC Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix