Viladecans demana solucions per a la demanda de beques de menjador

El Ple Municipal va aprovar la moció amb 22 vots a favor (PSC, Ciutadans, ICV-EUiA, PP, Viladecans Sí se Puede i Guanyem-CAP) i 3 abstencions d’ERC.

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar una moció a favor d’exigir a la Generalitat que cerqui solucions per fer front a la demanda de beques de menjador escolar a la comarca, reiterant la disposició de l’Ajuntament a col·laborar en aquest procés. Al Baix Llobregat s’han presentat 11.288 sol·licituds, essent aprovades 4.753. D’aquestes, només 1.312 seran concedides en la seva totalitat. De la resta, l’administració catalana tan sols es fa càrrec del 50 per cent de la beca. La moció va ser aprovada amb els vots afirmatius de PSC (11), Ciutadans (4), ICV-EUiA (2), PP (2), Viladecans Sí se Puede (2) i Guanyem-CAP (1). Els tres regidors d’ERC es van abstenir.

La moció insta al Departament de Benestar Social i Família i al Departament d’Ensenyament de la Generalitat a garantir l’increment de partida que resulti necessari i el suport econòmic i de recursos per solucionar aquesta problemàtica d’urgència social.

El Ple Municipal viladecanenc denuncia que la Generalitat condicioni la cobertura de les necessitats bàsiques a la disponibilitat pressupostària i no a la inversa, i que hagin de ser les administracions locals les que assoleixin la despesa sense tenir-ne competències. “Els Ajuntaments –assegura la moció– estan essent utilitzats pel Govern de la Generalitat com a dic de contenció d’una situació insostenible, que la mateixa Generalitat està creant.”

Després de recordar que, entre els anys 2010 i 2015, ha baixat en onze punts la cobertura de beques per part de la Generalitat, l’Ajuntament també exigeix al Departament d’Ensenyament que adapti les exigències per poder aconseguir una beca a la situació real de la ciutadania: “un de cada quatre nens i nenes de Catalunya es troben en situació de risc de pobresa, segons UNICEF”.

‘Tram Flexible’

La majoria del Ple municipal també va denunciar l’anomenat ‘Tram Flexible’, és a dir, que la Generalitat accepti concedir beques de menjador que després deixa aturades per manca de pressupost, “tot i saber que les criatures d’aquest tram necessiten les beques”. La moció demana que el Departament d’Ensenyament “bequi immediatament” als nens i nenes d’aquest ‘tram flexible’.

La moció també assenyala que la Generalitat no dota dels recursos humans necessaris als consells comarcals i ajuntaments perquè puguin oferir un bon servei en el procés de tramitació de les beques menjador, ni facilita el flux d’informació amb les famílies.

Finalment, la moció també demana al Govern de l’Estat que torni a considerar l’IVA que carrega a les activitats dels monitors dels menjadors escolars, així com a les activitats extraescolars.

Redacció / Foto: Viladecanstv

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix