La Diputació s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència

Amb els vots a favor de CDC, ERC-AM i CUP-PA, i amb les abstencions d'Entesa i les dues diputades d'UDC, mentre que PSC-CP, C's i PP es van mostrar en contra.

El Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar ahir adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Amb els vots a favor de CDC, ERC-AM i CUP-PA, i amb les abstencions d'Entesa i les dues diputades d'UDC, la Diputació de Barcelona serà membre de l’AMI, que compta amb el suport de 765 municipis i més de 40 consells comarcals, diputacions i altres ens locals. PSC-CP, C's i PP van votar en contra. D'aquesta forma, la Diputació manifesta el compromís de treballar “amb l'objectiu de contribuir a fer efectiva la transició cap a la independència, tot assumint que els drets nacionals, els drets socials, i la igualtat de gènere són indestriables per aconseguir una societat justa i lliure.”

Reyes ho qualifica de “lamentable”

El portaveu adjunt del grup Popular a la Diputació de Barcelona, el castelldefelenc Manuel Reyes, va explicar que "és lamentable que la primera moció d'aquesta legislatura que es debat en la Diputació no sigui per reclamar els deutes de la Generalitat als ajuntaments, o per denunciar les retallades en el finançament als serveis locals, sinó per aprovar que formen part d'una entitat que no atén a l'interès públic general, sinó a l'interès partidista, ideològic d'un determinat col·lectiu que s'identifica amb una ideologia concreta, en aquest cas, el separatisme rupturista".

El diputat Popular va considerar sorprenent que "la Diputació s'adhereixi a una associació que ens deixa formar part només per cobrar però que en el seu origen no volia diputacions". En aquest sentit ha afegit que "sense entrar a discutir els arguments jurídics per considerar que aquest acte és il·legal, al nostre criteri, qualsevol pagament de la Diputació de Barcelona a aquesta entitat no entra en les competències legals que té establertes les Diputacions Provincials". Pel portaveu adjunt "aquesta adhesió només servirà per continuar sufragant i subvencionant a 'amics' (mitjans de comunicació... ) perquè continuïn fent proselitisme envers la independència."

Tanmateix Reyes va lamentar que "la Diputació que ha estat sempre una institució al servei de tots els Ajuntaments i per tant de tots els ciutadans amb aquesta adhesió vulneri la neutralitat política que sempre ha tingut. En les institucions públiques ha d'imperar la neutralitat i la imparcialitat."

Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Sonia Sierra, va manifestar que el cap de setmana passat el poble va parlar clar i que, per aquest motiu, el que cal fer és respondre al mandat democràtic. Finalment, la portaveu del PSC-CP, l’espluguina Pilar Díaz, va defensar que la Diputació de Barcelona sí que estigui adherida a aquelles entitats municipalistes que treballen amb independència de les ideologies polítiques.

Convergents, republicans i CUP fan pinya

El portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya, Joan Carles García Cañizares, va manifestar que “és lògic que hàgim votat aquesta moció”, ja que la majoria d'ajuntaments de la demarcació ja s'hi han adherit. En aquesta mateixa línia, el portaveu d'ERC-AM, Jordi Fàbrega, va defensar que l'AMI ha estat una eina fonamental pel municipalisme català i que, adherir-se a aquesta entitat, “és un tema de dignitat, conseqüentment amb el que han decidit els ciutadans de Catalunya”. També es va mostrar favorable a la moció la CUP-PA que, a través de la diputada Laia Sabater, va assegurar que “les administracions han de fer passos valents per respondre a les mobilitzacions dels ciutadans.”

Redacció / Foto: Òscar Giralt (Diputació de Barcelona)

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix