El Ple de Gavà tomba dues propostes d’ERC sobre els refugiats

Els republicans critiquen la decisió del govern municipal de no destinar locals públics per acollir-los ni organitzar amb una taula de coordinació amb les ONG locals.

El grup municipal d’ERC-Gavà va proposar, en el passat Ple de setembre diverses mesures concretes per acollir a la ciutat els refugiats que fugen de les guerres a Orient mitjà, especialment de Síria, i demanen asil a Europa.

Entre aquestes mesures hi havia la de destinar locals públics buits, com els que té l’empresa municipal Gavanenca de Terrenys Immobles (GTI) per adequar-los com habitatges temporals. Però l’equip de Govern (PSC-CiU) s’hi va oposar. “Aquesta postura municipal redueix la declaració institucional que es va aprovar al mateix Ple a una mera declaració d’intencions, buida de contingut real”, segons manifesta ERC.

En la proposta presentada al Ple, ERC demana també organitzar una taula de coordinació amb les ONG locals per implicar la ciutadania en la recapta d’ajut solidari, i posar aquesta infraestructura a disposició de la xarxa de ciutats refugi que s’està creant al país. El govern local tampoc va adquirir cap compromís en aquest sentit.

Plataforma popular

“Donada la manca d’inicialiva i lideratge municipal -explica ERC-, diversos partits polítics, col·lectius, i associacions  de la ciutat estan gestant una comissió popular de solidaritat amb les víctimes de les guerres, la pobresa i l’exclusió social, en la qual participa ERC-Gavà.”
 
Entre els temes debatuts fins ara a les reunions de la plataforma es reclama a l’equip de Govern més concreció en les accions previstes per gestionar l’acollida i, alhora, es demana que l’oferta als refugiats es faci extensiva als actuals residents a Gavà afectats per la pobresa i l’exclusió.

En aquest sentit, es demana un estudi sobre els pisos buits existents a la ciutat, que se sancionin els bancs i altres grans propietaris que no els treguin al mercat o els cedeixin per lloguers socials, i l’obertura d’un menjador social que ampliï les prestacions que actualment porta a terme el projecte de menús solidaris.

Redacció / Foto: Gavà TV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix