El Baix Llobregat tindrà nou diputats al Parlament de Catalunya

Oriol Junqueras i Joan Ramon Casals (JxSí); Elisabeth Valencia (C’s); Eva Maria Granados, Esther Niubó i Eva Maria Martínez (PSC); Joan Giner (CatSiqueesPot); Antonio Gallego (PP) i Albert Botran (CUP).

Dels 135 diputats escollits ahir diumenge que conformaran el Parlament de Catalunya els pròxims quatre anys, nou seran del Baix Llobregat. El PSC, amb tres, és la formació política amb més representació. A continuació està Junts pel Sí, amb dos, mentre que C’s, CUP, PP i Catalunya Si que es Pot tenen un.

PSC

La pallejanenca Eva Maria Granados, segona a la llista socialista, torna a repetir (és diputada des del 2010). Des de desembre del 2011 és membre de l'executiva del PSC, primer liderada primer per Pere Navarro i des de juny de 2014 per Miquel Iceta, en la qual és responsable de Cohesió Social. D’altra banda, la castelldefelenca Esther Niubó és Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, en l’especialització de Relacions Internacionals, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya i directora de la Fundació Rafael Campalans. La tercera és Eva Maria Martínez, actual alcaldessa de Vallirana. És llicenciada en Ciències Politiques i de l’Administració. Actualment és consellera nacional del PSC i la primera secretària del PSC de Vallirana.

Junts pel Sí

El vicentí Oriol Junqueras ha estat escollit per a diputat -repeteix- per la província de Barcelona amb el número 5. És l’actual president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i alcalde de Sant Vicenç dels Horts. Llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctorat en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona. D’altra banda, Joan Ramon Casals és l’actual alcalde de Molins de Rei. Llicenciat en dret a la UB, postgrau en dret tributari. Té estudis d’empresarials i ciències polítiques. És membre del Comitè Executiu Nacional de CDC, per la meva responsabilitat com a Secretari Executiu de territori i Política Municipal.

Ciutadans

L’única representant de Ciutadans del Baix Llobregat al Parlament de Catalunya és la santfeliuenca Elisabeth Valencia. Actualment és regidora per la formació política a Sant Feliu de Llobregat. Té estudis de Relacions Laborals i Tècnic Superior en Secretariat. Treballa coordinant una unitat de gestió d’operacions immobiliàries d’actius d’entitats financeres.

Catalunya Sí que es Pot

Joan Giner ha estat escollit com a número 8 a la llista per a la província de Barcelona. Aquest cornellanenc es enginyer de telecomunicacions i ha treballat com arquitecte de sistemes en entorns bancaris. Actualment treballa en el sector de les TI on desenvolupa tecnologia web i impulsa l’economia social.

PP

Antonio Gallego és l’actual portaveu i regidor a l’Ajuntament del Prat i també diputat al Congrés. El pratenc és llicenciat en administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona.

CUP

Albert Botran forma part del Secretariat Nacional. L’exregidor a l’Ajuntament de Molins de Rei, que estat escollit com a número 5 per la província de Barcelona, és historiador i treballa a Òmnium Cultural.

Redacció / Foto: Llobregat Digital

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix