Catalunya Sí que es Pot aplega 2.500 persones a Cornellà

Durant l’acte a la Plaça Catalunya, el Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, va assegurar que “Lluís Rabell garanteix tant la defensa del dret a decidir com dels drets socials”.

Unes 2.500 persones es van donar cita al míting de Catalunya Sí que es Pot. a la plaça Catalunya de Cornellà de Llobregat. A l’acte va participar Lluís Rabell, cap de llista de la coalició, Pablo Iglesias, Secretari General de Podemos, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, els candidats, Jéssica Albiach i Joan Giner, i la diputada Lorena Vicioso.

Lluís Rabell va voler respondre a la CUP que va acusar Catalunya Sí que es Pot de sertraïdors a la classe treballadora” per dir-los que “no caurem en vells sectarismes”. “Hem deixat molt enrere velles polítiques que creuen que el més pròxim és el pitjor enemic: nosaltres no tenim enemics a l’esquerra; els tenim a la dreta”, va assegurarRabell alhora que ha afegit que “són els que exploten i ens roben”. D’altra banda, va assegurar que “no pot ser que un dia us abraceu a Mas i l’endemà ens dieu que nosaltres som els traïdors. No és això companys, no és això”. “Hem d’unir les mans”, va manifestar el cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot, que també va recordar que les conseqüències del sectarisme no han portat mai enlloc. Durant la seva intervenció, Rabell també va voler erigir Catalunya Sí Que es Pot com la “casa comuna de les esquerres. No volem fer una OPA com diuen alguns sinó una abraçada fraternal: benvinguts a la nova casa que hem de construir entre totes i tots”, va sentenciar.

El Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, també va interpel·lar directament a ERC i a la CUP, preguntant-los si per ells “val tant una bandera” com per “investir un President com Mas” i donar suport “consellers que voten a favor de la reforma laboral i l’amnistia fiscal del PP”, i els va preguntar si no preferirien “un President com Lluís Rabell” que segons Iglesias “garanteix sense dubtes tant la defensa del dret a decidir com dels drets socials”. El número 1 de Podemos també va voler interrogar Esquerra i la CUP sobre si per ells “val tant una bandera” com per “vendre’s la sanitat pública fent de nou a Boi Ruiz el conseller de sanitat”, i en el mateix sentit, també va preguntar si aquests partits investirien un President com Mas “que no va moure un dit per aturar els milers de desnonaments que han patit els catalans”. Sobre tot això, Iglesias va demanar tant als dirigents com als votants d’ERC i la CUP que “pensin en això quan marxin al llit”. L’eurodiputat també va assegurar que està “fart” de què “es trepitgi la paraula sobirania”, ja que segons Iglesias, aquesta “té més a veure amb les bases materials de la democràcia com un bon tractament als hospitals públics” que “amb les banderes” o “amb el sí o el no”. En aquest sentit, Iglesias va declarar que “els enemics de la sobirania són els qui entreguen als bancs la sanitat pública a través de privatitzacions.”

“Cap vot d’esquerres per Artur Mas”, va dir Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV que es va dirigir a la gent rebel que està farta de les retallades i que vol votar “per la dignitat com a país i com a classe” per demanar-los el vot per Catalunya Sí Que es Pot, “l’expressió que contribueix a construir una alternativa” on es garanteixin els drets socials. “On s’ha vist que per plantar cara a una dreta com la del PP que amenaça que votem a una altra dreta”, es va preguntar.

Durant la seva intervenció Herrera també es va dirigir a CiU i a ERC per demanar-los si estarien d’acord amb un operador energètic que posi límits a Endesa i que aposti per les energies renovables. Herrera va insistir en demanar a Romeva un cara a cara sobre la corrupció i va manifestar que “queden 48 hores i disponibilitat horària i una televisió disposada a oferir el debat. Estic segur que si anessis a la nostra candidatura, no estaries incòmode”, va assegurar el diputat.

La número 7 per Barcelona, Jéssica Albiach, va voler fer una confessió: “jo vaig ser una dels 11 milions de persones que va votar el PSOE i que va ser traïda”. Albiach va explicar que el PSOE “ja no pot representar a la gent de baix” i va posar d’exemple que alguns regidors de l’Ajuntament de Cornellà portin “més de 15 o 20 anys al poder” o que al Congrés dels Diputats votessin “la retallada de les pensions, la retallada de la llei de dependència o la reforma de la Constitució per afavorir els bancs abans que les persones.”

El número 8 de la candidatura, Joan Giner, va assegurar que “els treballadors de Cornellà, Badalona i d’arreu” tenen molt més en comú entre ells que amb “les 400 famílies que dominen el país”. Giner va criticar que algunes llistes “no vulguin parlar de política, mostrin la bandera que mostrin”, mentre que Catalunya Sí Que Es Pot “sí parla de política, sí ens oposem al Consorci Sanitari de Lleida, sí ens oposem a BCN World i sí ens oposem a la privatització de l’aigua. Hem passat de la reivindicació a la proposta, de les places als ajuntaments i ara ens toca arribar a la Generalitat.”

La fins ara diputada, Lorena Vicioso, va dir que “sí que es pot donar la volta a la Catalunya antisocial d’Artur Mas”, perquè el 27S va “de la vida de les persones, no d’un sí o un no a Espanya, sinó de dignitat i de justícia social. Defensarem els treballadors d’aquí i de Madrid davant d’aquells que apliquen les polítiques de retallades a Catalunya i a l’estat” i va recordar que Mas ha estat “un dels alumnes avantatjats de l’escola del PP.”

Redacció / Foto: AF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix