Iceta: “Per aturar l’independentisme s’ha d’oferir un projecte millor”

El cap de Llista del PSC a les eleccions autonòmiques va estar acompanyat pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i per l’exministra i Diputada al Congrés, Carme Chacón.

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, va assegurar ahir a Gavà amb motiu de la Festa de la Rosa que per aturar l’independentisme “no n’hi ha prou amb dir que 'no’, s’ha d’oferir un projecte millor”. En aquest sentit, el primer secretari del PSC ha insistit que en el cas dels socialistes, aquest projecte s’ha de basar “en la fraternitat, l’acord i la justícia social”. Per aquest motiu, ha reivindicat el vot per al PSC en aquests últims dies de campanya. “La meva força és la vostra força, la meva veu és la vostra veu”, va afirmar. “Falten uns quants dies, encara hi ha molta gent despistada i hem d’acompanyar-los, donar-los valors, donar-los raons”. “Com els convencerem?”, es va preguntar. “Amb la força del socialisme”.

També ha explicat que les enquestes “són fotografia del que hi ha, però no una fotografia del que hi haurà”. Per aquest motiu, “hem de fer l’esforç de parlar amb tothom, explicar què ens hi juguem: seguirà Mas o no seguirà Mas”. “S’amaga per no donar comptes de la seva gestió, defuig les seves responsabilitats". “Si segueix Mas, seguirà l’embolic, seguiran les retallades; si no volem quatre anys més de lio i de retallades, votem.”

Iceta va recordar que Mas “és l’únic president que no ha aconseguit millorar el finançament de Catalunya. No és només el què ha fet, sinó el que no ha fet. Ningú no vol negociar mb Mas”, que ha estat el president dels “cinc anys perduts”. “I ara què? S’ha enfilat a la roda i no ha baixat, però el país no avança; així no anem enlloc, això no ens convé, ni tampoc no ens convenen els seus enganys.”

“Ens diuen que volen fer un nou país, però no ens diuen que poder fer-ne un de nou en volen trencar dos”. “Cal explicar els costos d’aquesta operació política, la nostra obligació és explicar-ho tot". El candidat ha insistit que ho vol “tot”, perquè "tots som fills de moltes històries, de moltes cultures”. “No volem triar, ho volem tot”.

D’altra banda, la candidata del PSC a les pròximes eleccions generals, Carme Chacón, va dir que el Govern de Rajoy i al PP, “ara reconeixen l’error d’haver recollit signatures contra l’Estatut”. Però es va preguntar “què fem amb tot l’odi que vau sembrar, amb tota la catalanofòbia que vau fomentar?”. "La solució no pot venir d’aquests, vindrà d’aquells que sempre que hem agafat una bandera ha estat per demostrar respecte”, va afegir.

A més, Chacón va assegurar que Artur Mas “ha fet perdre cinc anys a Catalunya  i ara s’amaga darrere d’una llista”. En aquests cinc anys, “no hem guanyat ni una competència, ni un recurs, ni una inversió”,va dir, i va recordar que durant aquest temps en el camp de la sanitat “s’han tancat quiròfans, hi ha 2.500 professionals menys que cobren un 20% menys i s’han reduït en 1.500 els llits d’hospital”. Pel que fa a l’educació, “la palanca de la igualtat d’oportunitats”, Chacón va insistir que a Catalunya hi ha “menys professors, menys beques menjador i les taxes universitàries més altes”.

El Senat, a Barcelona

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar el vot “per una Catalunya social, la Catalunya dels drets i les oportunitats”. En aquest sentit, va recordar que els independentistes volen aixecar fronteres, mentre que els socialistes volen aixecar barreres “per evitar l’acomiadament lliure, per protegir els aturats i la gent gran”. Sánchez ha insistit que l’única sortida és la sortida federal i va confirmar que si és escollit president del Governen espanyol, traslladarà el Senat a Barcelona.

Redacció / Foto: PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix