Mas: "Necessitem una gran majoria, sinó ens quedarem com estem o pitjor"

Els candidats de Junts pel Sí, en un acte ahir al vespre a Martorell, van donar suport als 2.500 treballadors d'Inovyn-Solvay i a les seves famílies i van condemnar que el Ministeri d'Indústria no volgués dialogar.  

Artur Mas, candidat número 4 de Junts pel Sí per Barcelona, va remarcar la necessitat d'obtenir una "una gran majoria, per tirar el procés endavant; perquè si ens quedem curts estarem com ara o pitjor". Artur Mas ho va assegurar ahir al vespre a Martorell davant de més de 700 persones, advertint del procés de recentralització i ofec econòmic que ha portat a terme el govern central. I en aquest sentit, els candidats de Junts pel Sí, van donar suport a les 2.500 famílies dels treballadors de la fàbrica de Martorell Inovyn-Solvay. El Ministeri d'Indústria ha emès una resolució que l'exclou de la subhasta elèctrica per al 2016 de manera que posa en entredit la viabilitat de la planta i en risc els llocs de treball.

Artur Mas va recordar també la manifestació de divendres passat que va omplir la Meridiana i va assegurar que "després d'omplir els carrers, cal omplir  les urnes i omplir-les de Sí" per poder culminar el procés. "Vam posar les urnes el 9N i en lloc de seure a la taula parlar del resultat, ens van posar querelles", va apuntar Mas i va afegir que com que no ens han inhabilitat ara volen reformar el Tribunal Constitucional"També va recordar que el Govern de la Generalitat va fer un decret per combatre la pobresa energètica per les famílies vulnerables que no poden pagar la factura del gas, l'electricitat o la llum i que aquest "va ser recorregut i suspès". "Quina mena d'autonomia ens queda?",es va preguntar.   

També va intervenir Eduardo Reyes (número 6 de Junts pel Sí) qui va demanar als ciutadans de Martorell que votin Junts pel Sí per poder construir un nou Estat "si realment el que volem és lluitar pel futur dels nostres fills i els nostres néts". Reyes que va explicar sentir-se espanyol i català, va recordar que va néixer a Còrdova, i que el nou estat català ha de servir perquè "el treball no sigui un privilegi, sinó un dret; perquè els nostres joves tinguin un futur i un estat del benestar digne."

Anna Simó (número 13 de la llista) va recordar juntament amb l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la situació que pateixen els treballadors d'Inovyn-Solvay i va lamentar la falta de diàleg del govern espanyol. "Estàvem a la subdelegació del govern espanyol, amb l'alcalde, els diputats i els treballadors i no ens van ni rebre", va assegurar. I va lamentar amb incredulitat que l'única resposta que han tingut els treballadors ha estat unes declaracions del Ministre d'Indústria, José Manuel Soria, dient que "el PP creava cada dia 2.000 llocs de treball a l'Estat". Per aquest motiu, Simó va manifestar que "nosaltres no tenim les competències, per això queda clar que el 27-S no és un tema ni d'identitats, ni de banderes. És un tema de drets socials, cívics i democràtics." 

També va intervenir Lluís Corominas (número 17 de la llista) qui va posar en valor la unitat, transversal, civil i política que representa Junts pel Sí: "A la mesa del Parlament, estàvem la presidenta De Gispert d'Unió, l'Anna Simó d'ERC i jo de Convergència; i els tres ara estem a la mateixa candidatura amb un mateix objectiu" Corominas va esperonar els assistents a l'acte de campanya de Martorell perquè convencin els indecisos perquè votin Junts pel Sí, tot destacant la importància que tindrà el vot a comarques com el Baix Llobregat, el Vallès Occidental o el Barcelonès. "Si el Xavier Fonollosa a Martorell, l'Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts o en Joan Ramon Casals a Molins de Rei ho han aconseguit, sabem que no és impossible", va reblar.

Fabián Mohedano (número 33 de la llista) va fer referència a la construcció del nou Estat i els avantatges que té un repte com aquest. Mohedano que és promotor de la iniciativa per la reforma horària a Catalunya ha destacat que "amb el nou país podrem canviar els horaris i adquirir uns nous hàbits més beneficiosos per la nostra societat."

Finalment, l'alcalde Xavier Fonollosa va recordar i lamentar que el Ministeri d'Indústria i el secretari d'Energia girin l'esquena als 2.500 treballadors d'Inovyn-Solvay i per això va destacar que "el 27-S està en joc millorar les condicions de vida de tots, al marge dels orígens i l'idioma que es parli."  

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix