Romeva: "Una Catalunya independent és perfectament viable"

Junts pel Sí aplega 1.000 persones a Cornellà de Llobregat on van participar Oriol Junqueras, Jordi Turull, Anna Simó, Joan Ramon Casals i Nerea Rodríguez.

Junts pel Sí va plegar ahir al vespre un miler de persones en la presentació de la candidatura aquest dilluns a Cornellà de Llobregat. La presentació va comptar amb la intervenció del cap de llista Raül Romeva, acompanyat d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Anna Simó i Joan Ramon Casals(núm. 5, 10, 13 i 30 per Barcelona), a més de Nerea Rodríguez, coordinadora de Súmate al Baix Llobregat.

"Què passarà si amb l'economia si guanyem? Tenim centenars d'economistes, empresaris i comerciants que ens expliquen les grans oportunitats si Catalunya esdevé un estat independent. Una Catalunya independent és perfectament viable, que ningú en tingui cap dubte", va afirmarRomeva,que també va exigir dir la veritat sobre les pensions i va dir que "en una Catalunya independent no s'obligarà ningú a renunciar a la seva identitat o a deixar de parlar castellà”. A més, va explicar que “necessitem tenir les eines per garantir que ningú més pateixi fred per culpa d'una crisi que no ha provocat. Respostes per garantir les millors oportunitats possibles als nostres fills i filles. Per responsabilitat i també per la dignitat dels nostres avis, que es va jugar la pell per la democràcia i per deixar-nos un món millor.”

Oriol Junqueras, (núm. 5 per Barcelona), va manifestar que "després de Borrell, Montoro ha reconegut que qui tindria dificultats per ser viable seria l'estat espanyol. Però el que necessita l'estat espanyol són governs que prenguin les decisions en funció de criteris racionals". L’alcalde de Sant Vicenç dels Hort va afirmar també que "hem de garantir que els nostres vots puguin canviar les coses. Tenim el deure de fer-ho i una oportunitat brutal de guanyar el 27S perquè no té cap sentit que a Catalunya hi hagi una majoria àmplia i diversa contrària a les posicions que defensa el PP, el 90 o fins i tot el 100% del Parlament pot estar d'acord i continuarà imposant-se el criteri del PP des de Madrid, com al decret de pobresa energètica tombat". Així, Junqueras va apel·lar a qui un dia va votar el PSUC o el PSC: "Els vull amb nosaltres, fent moltes de les coses que van fer bé i ara estan en perill. El que ens mancomuna i ens fa catalans, iguals, no és la llengua sinó la voluntat d'un futur millor."

Jordi Turull(núm. 11 per Barcelona), va defensar el sí el 27S "per dos objectius, perquè la gent pugui viure millor i per deixar un país millor als qui vénen, a les futures generacions. Mentre nosaltres oferim paperetes a la gent, tenim un Estat que només ofereix amenaces, querelles i tricornis."

Anna Simó(núm. 13 per Barcelona), va coincidir que "el 27S va de decidir el futur. Això no va d'identitats o d'Espanya contra Catalunya. Si us ho diuen menteixen i ho fan per dividir-nos. Això va dels drets de tots els catalans. Som i volem ser un sol poble, visquem on visquem. Siguem valents, com els obrers de la Siemens, exigim places, metros i ambulatoris".

Per la seva banda, Joan Ramon Casals, (núm. 30 per Barcelona i alcalde de Molins de Rei) va denunciar "la manca d'inversions, com a l'estació de rodalies de Molins, que no permeten crear llocs de treball i afecten negativament el nostre futur. El 27S demostrem que el Baix Llobregat, amb sensibilitats diverses, també vol la llibertat".

I Nerea Rodríguez, coordinadora de Súmate al Baix Llobregat, va obrir l'acte dient "això no va de banderes. No pot ser que no puguem fer una llei perquè la gent no es quedi sense llum ni gas. El problema no és el català a l'escola, sinó que hi hagi nens estudiant en barracons. Tenim pressa, no podem esperar dues generacions més, exercirem el dret a decidir i farem el nostre camí. El 27S votarem i votarem que sí."

Redacció / Foto: Junt pel Sí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix