La JSC presenta una campanya gràfica sobre educació per al 27S

A l’acte han intervingut els candidats socialistes al Parlament de Catalunya Rubén Castro, Judit Riera i l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez.

Els candidats al Parlament Eva Martínez, Judit Riera i Rubén Castro, han denunciat avui la situació de l'educació al nostre país i la manca de voluntat política per crear una societat que no exclogui a ningú per manca de recursos.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha presentat aquest matí en la seu de la Federació del PSC del Baix Llobregat la campanya gràfica anomenada “Que no ens retallin el futur, per una educació pública accessible”. Unes targetes de crèdit amb els lemes "Amb Rajoy un 27% menys de beques"; "Gràcies a CiU i ERC a Catalunya paguem taxes a la formació professional" i "Gràcies a CiU i ERC a Catalunya tenim la universitat més cara de tota Espanya"; són la base de la campanya que la Joventut socialista ha presentat de cara a la campanya d'eleccions autonòmiques que donarà tret de sortida aquesta setmana.

Durant la seva intervenció Rubén Castro, candidat a les llistes del Parlament i Primer Secretari de la JSC del Baix Llobregat, ha criticat el "sistema que PP, CiU i ERC que exclou als joves i no els hi permet acomplir la seva etapa vital de formació". Castro ha recordat que el fet que a Catalunya tinguem les taxes més cares i paguem la Formació Professió "és una qüestió d'ideologia doncs la Generalitat té competències per decidir el contrari, tal i com s'està fent a d'altres comunitat autonòmiques, com és el cas d'Andalusia."

D’altra banda, Judit Riera, candidata al Parlament i Viceprimera Secretària de la JSC del Baix Llobregat, ha explicat que aquesta campanya tindrà un gran component de mobilització al carrer. Els i les socialistes joves de la comarca repartiran les "targetes de crèdit d'educació" i informació sobre el tema, a metro, bus, rodalies dels instituts etc. Riera ha insistit en que "Mas, Junqueres i Rajoy ens estan fent comprar l'educació més cara d'Espanya, amb uns preus desorbitats que exclouen a molts joves del nostre país."

Per últim, la candidata i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez ha expressat el suport del PSC a la campanya de la JSC i ha explicat les propostes del PSC de cara a les pròximes eleccions. Pels i les socialistes és essencial treballar en un "pla de xoc contra l'atur dels i les joves i en baixar les taxes universitàries, per aconseguir que cap jove, cap família quedi enrere". Martínez ha estat clara al recordar que invertir o no en educació és "una decisió política de CiU i ERC", doncs és voluntat del govern de la Generalitat decidir si "es posen diners perquè tothom pugui accedir a l'educació, o per fer estructures d'Estat”. Per la candidata, número 12 de les llistes, és una qüestió de prioritats i els i les socialistes tenen clar que "Catalunya ha de ser un país pels joves, doncs un país que no inverteix en educació és un país que no inverteix en el futur."

A l'acte han estat present també els candidats Joaquin Fernàndez i Lluís Guitart a més de companys i companyes de la JSC i responsables d'educació a la comarca.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix