Casals: "Volem posar el nostre color al mapa d'Europa"

Viladecans va acollir un acte de la candidatura de Junts pel Sí que van protagonitzar Muriel Casals per a Jordi Turull i Anna Simó.

Davant 300 persones, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, va fer una defensa abrandada dels motius pels quals Catalunya ha de ser un estat i ha afirmat que "el procés el vivim amb una gran alegria" i ha afegit que "si pensem en el nostre passat demostrem que som un poble resistent." Per a Casals "ara tenim un projecte: volem posar el nostre color al mapa d'Europa. Volem posar de manifest la nostra diversitat, no som ni millors ni pitjors, som com som."

La número 3 per Barcelona ha parlat de "cansament" a l'hora de referir-se a la relació entre Catalunya i Espanya "estem buscant una nova relació cansats del que havia intentat el catalanisme tradicional, que era voler canviar Espanya" i va afegir que "no volem ser insultats ni provocar el sentiment de ganes d'insultar." Finalment, Muriel Casals es va preguntar: "per què volem un estat? Per una qüestió de dignitat, perquè és el normal. Tenir un estat vol dir tenir uns instruments per gestionar la part pública dels recursos, perquè som partidaris de l'estat del benestar."

El número 10 de la candidatura, el convergent Jordi Turull, va afirmar que "la política és com les famílies: tot el que fem prem sentit si respon a dos objectius: que la gent visqui millor i sigui més feliç, i pensant en què has de deixar un país millor als fills". En aquest sentit va parlar de la necessitat d'una Catalunya independent afirmant que tenim dues opcions "la via de resignació i d'anar-nos apagant, o fer el que farem el 27S que és prendre la decisió que ens hagués agradat prendre el 9N: oferir a la gent que a través de les urnes digui el que pensa quan la resposta de l'Estat espanyol són querelles i la guàrdia civil". Per a Turull "quan els catalans paguem i callem des de l'Estat espanyol se'ns estima, quan aixequem el dit ens insulten."

Per la seva banda, la republicana Anna Simó, número 13 de la candidatura, va assegurar que "aquest moviment és l'únic camí per la Catalunya que ens mereixem, sense retallades i a favor de la justícia social. "

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix