Junts pel Sí presenta la seva candidatura al Prat de Llobregat

El cap de llista, Raül Romeva, va afirmar durant un acte que va aplegar més de 300 persones que "tenim un Estat que prefereix garantir la bandera de la unitat fins i tot en contra dels drets de les persones".

Junts pel Sí va presentar ahir la seva candidatura al Part de Llobregat. El cap de llista de la candidatura, Raül Romeva, davant del discurs de la por de l'Estat espanyol i de les declaracions de l'expresident del Govern espanyol, Felipe González, va assegurar: "Tenim un Estat que prefereix garantir la bandera de la unitat fins i tot en contra dels drets de les persones" i va continuar insistint en en fet que "això no va de banderes, va de dignitats de les persones i de gent que, en el marc actual, no pot trobar respostes a les necessitats que té."

El candidat ha explicat que amb la independència de Catalunya s'obtindran els recursos necessaris per a millorar la vida de les persones i per a donar respostes a les seves necessitats, independentment dels seus orígens. També va recordar que els vincles amb l'Estat espanyol no es trencaran, tot el contrari: "El fet de tenir una relació d'igual a igual amb l'Estat farà que els lligams siguin més forts i això permetrà tenir millors oportunitats per a la gent d'aquí i per als que viuen fora de Catalunya i d'Espanya", va reblar. Romeva també va recordar que això va vinculat a la dignitat, els drets i "l'oportunitat històrica per a solucionar molts problemes derivats d'una obcecació centralitzadora de l'Estat". "Tots els recursos que l'Estat destina a evitar que Catalunya pugui votar, podria destinar-los a millorar les condicions de vida de la gent", va denunciar. En aquesta línia, Romeva va dir que el Baix Llobregat reflecteix la pluralitat de Catalunya i ha advertit que "si el 27S la majoria és clara, tindrem uns resultats que permetran beneficiar a Catalunya."

Comín: “posar la independència al servei de la justícia social”

D’altra banda, Antoni Comín va recordar que Junts pel Sí defensa la independència de Catalunya  perquè tots els seus integrants han arribat a la mateixa conclusió: "Només ens ha quedat un únic camí, l'Estat independent". Comín afegir que anys enrere el catalanisme tenia moltes altres sortides, però avui en dia "ens plantegem catalanisme sí o catalanisme no" i ha assegurat que la independència permetrà la continuïtat d'aquest país amb les seves característiques i singularitats. També va argumentar que l'objectiu de Junts pel Sí és "fer un país millor, més just, construir un estat del benestar de primera divisió". Comín va acabar amb la següent reflexió: "La independència i prou no ens farà lliures, el que ens farà lliures serà posar la independència al servei de la justícia social, que és el que permet tenir les persones lliures."

Rull: “El Govern espanyol l’únic que sap fer és prohibir”

El candidat Josep Rull va fer valer quatre conceptes: democràcia: "El Govern espanyol l'únic que sap fer és prohibir: ho ha fet durant més de tres segles i tot i així no ho ha aconseguit. El que estem fent és una revolta democràtica i la força de les urnes és imparable"; benestar; "La independència de Catalunya servirà perquè Catalunya tingui prou recursos per garantir un ideal tan potent com la igualtat d'oportunitats i la justícia social"; comunitat: "Aquest nou estat serà dels catalans que se'n sentin, independentment de l'origen, parlin com parlin o somiïn amb la llengua que somiïn"; i esperança: "Pel futur dels nostres fills i néts, el millor avui és tenir un estat propi que serveixi als interessos de la gent d'aquest país". Rull ha acabat la seva intervenció amb una referència a Jean Cocteau: "El 27S, els catalans farem possible allò que molts diuen que és impossible, la llibertat d'aquest poble."

Passola: “Necessitem un país culte, que fa més riva la societat”

Finalment, Isona Passola es va referir a la candidatura Junts pel Sí com "una de les claus que pot portar a la victòria" i, al mateix temps, com "la capacitat que té Catalunya d'inventar-se maneres de relacionar-se políticament diferents, menys sectàries". Passola va voler destacar la importància de construir un estat del benestar i tot el que això implica: "Les dones ens hem d'implicar en la independència perquè així podrem ser tractades amb igualtat", ha apuntat. Així mateix, com a personalitat vinculada a la cultura,  ha subratllat que aquest sector és una peça clau en un estat del benestar: "Necessitem un país culte perquè la tercera pota, després de l'ensenyament i de la sanitat, és la cultura, és el que fa a la societat més rica",ha afegit.

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix