ERC Viladecans reivindica dinamitzar la vida social i cultural durant l’estiu

Els republicans critiquen que l’equip de govern abaixi la persiana i ho aposti tot a la temporada de platges.

El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha lamentat en un comunicat la síndrome “Tancat per vacances” que viu el municipi baixllobregatí durant el mes d’agost i ha instat a l’equip de govern a dinamitzar més la vida social i cultural. En paraules de la portaveu Bàrbara Lligadas “a l’agost és quan triomfa el caràcter de ciutat dormitori que té per molts Viladecans, però des d’Esquerra ens rebel·lem contra aquesta concepció. Són moltes les persones que per una raó o altra continuem vivint a la nostra ciutat al llarg del mes i és com a mínim injust que l’activitat social, cultural, lúdica i esportiva decaigui de la manera que ho fa, fins a mínims impensables en altres poblacions”. Pels republicans “aquí hi té molt a veure la dinamització i l’impuls d’actes atractius per a la població que pugui promoure l’Ajuntament, però sembla que l’equip de govern municipal ha optat des de fa anys per abaixar la persiana i ho aposta tot a la temporada de platges.”

Oferta més ambiciosa

En aquest sentit, ERC Viladecans considera que caldria promoure una oferta lúdica i cultural més ambiciosa: “entre el  Festival de Teatre al carrer del juliol i la Festa Major del setembre, dues cites imprescindibles en el calendari anual de Viladecans, hi ha un buit molt gran i un bon grapat de setmanes en què es podrien oferir propostes suggeridores, que també comportarien més activitat econòmica”, ha assegurat Lligadas. Un exemple és el cicle de Cinema a la Fresca que se celebra al Parc de la Marina només durant el mes de juliol i que podria allargar-se també durant el mes d’agost.

Serveis públics tancats

D’altra banda, els republicans lamenten la reducció d’horaris i el tancament per vacances de diversos equipaments i serveis públics municipals durant l’agost. És el cas de la Biblioteca de Viladecans (únic equipament d’aquestes característiques en una població de més de 65.000 habitants) que només obre a les tardes i va tancar una setmana sencera, del centre de recursos juvenils Can Xic, de l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso i d’Àtrium Esports que tanquen tot el mes per vacances.

Lligadas ha explicat que “entenem que la demanda de certs tipus d’equipaments i serveis públics pot davallar durant l’estiu, però això no treu que hi hagi una part important de la població que en vulgui fer ús. Del que es tracta és de valorar millor quins són els serveis mínims imprescindibles i d’adequar les vacances del personal a aquestes necessitats, de manera que sense estar a ple rendiment almenys sí es puguin mantenir les portes obertes.”

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix