El Ple d’Esplugues rebutja adherir-se a l’AMI

Es va aprovar una moció de suport al Correllengua, presentada pels republicans.

Ahir es va celebrar Ple municipal en què el consistori va rebutjar, amb els vots de PSC, Ciutadans i PP, l’adhesió d’Esplugues de Llobregat a l’Associació de Municipis per Ia Independència. La proposta era conseqüència de l’acord signat amb l’Assemblea Nacional Catalana el 20 de maig passat, pel qual els partits signants es comprometien a presentar aquesta moció i a defensar la independència des del municipi, entre altres qüestions. En la defensa de la moció, Oriol Torras, regidor d’ERC-Acord Municipal, va explicar que havia demanat que el vot fos secret per permetre que algun regidor socialista pogués trencar la disciplina de vot amb tota llibertat; tanmateix, no va ser possible, segons el secretari, i es va fer una votació individual, que en tot cas no va donar cap sorpresa.

Sí que es va aprovar la moció en suport al Correllengua, que preveu ajudar la Coordinadora d’Associacions per la Llengua perquè continuï organitzant aquesta iniciativa de promoció de la llengua catalana i totes aquelles encaminades a la defensa del català. El PP va votar en contra, i Ciutadans es va abstenir.

Altres punts

Durant el Ple també es va aprovar un dictamen per permetre reformes puntuals en l’escola dels Legionaris de Crist situada a Finestrelles. Va rebre els vots afirmatius del PSC, CiU, PP i Ciutadans. A banda d’això, també es va aprovar la modificació de l’estructura laboral de l’Ajuntament, que respon a criteris legals i a les necessitats del pacte del PSC amb CiU.

Redacció / Foto: TE Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix