CiU acusa al PP de Castelldefels de provocar tensió dins i fora del Ple

La proposta de CiU i ERC perquè l’Ajuntament s’adherís a l’Associació de Municipis per la Independència va rebre el suport dels regidors de Movem Castelldefels, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Castelldefels Si Pot.

La proposta d’adhesió de Castelldefels a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va ser presentada pels grups municipals de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i va rebre el suport dels regidors de Movem Castelldefels, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Castelldefels Si Pot. La moció va rebre 15 vots a favor i 10 en contra (C’s i PP). El regidor i portaveu de CiU, Xavier Amate, va ser escollit com a representant del municipi davant l’AMI.

Màxima tensió

El Ple Municipal va estar envoltat de fortes mesures de seguretat, donada la convocatòria de dos manifestacions de signe oposat. L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) va fer una crida demanant el suport a l’adhesió dels ciutadans de Castelldefels i Societat Civil Catalana, organització vinculada al Partit Popular (PP), va fer el mateix per tal d’expressar-se en contra. Tot i que les dues manifestacions no havien de coincidir en el temps, es van viure moments de tensió, que no van tenir conseqüències.

En el decurs del Ple també es van produir enfrontaments verbals entre els representants dels diferents partits. L’exalcalde Manuel Reyes es va mostrar molt bel·ligerant en la seva postura, contraria a l’entrada de Castelldefels a l’AMI. En una de les respostes, Xavier Amate el va acusar de generar tensions entre els ciutadans: “Aquesta manifestació promoguda per vostès amb persones majoritàriament de fora de Castelldefels i famílies vinculades a l’anterior Govern, han fet pujar el to d’aquest debat. Aquí no s’està decidint la independència de Catalunya, ni res que es pugui semblar; s’està decidint entorn d’una associació de municipis que representa a un sector de la població que és el que és. Ja ens agradaria que en un futur es pogués decidir això, però vostès no ens volen deixar votar.”

Cost econòmic

Davant les acusacions de Reyes en el sentit que la incorporació de Castelldefels a l’AMI tindria un cost econòmic per l’Ajuntament, Xavier Amate es va comprometre a pagar de la seva butxaca els desplaçaments per assistir-hi a les reunions de l’associació i va recordar que l’exalcalde va carregar contra la partida pressupostaria de l’alcaldia, l’import dels seus desplaçaments a Madrid amb motiu de les reunions de la Federación de Municipios de España, de la que havia format part.

Redacció / Foto: CiU Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix