El Ple de l'Ajuntament de Martorell rebutja la 'Llei Mordassa'

La moció presentada per Movem Martorell va tenir el suport de CiU, ERC, PSC i Som Martorell amb el vot desfavorable del PP.

Es va celebrar a principis de setmana el Ple de juliol de l’Ajuntament de Martorell on es va rebutjar la nova Llei de Seguretat Ciutadana “Llei Mordassa’ aprovada recentment al Congrés dels Diputats. Va ser a través d'una moció presentada per Movem Martorell, que van secundar CiU, ERC, PSC, Movem Martorell i Som Martorell, i que únicament va registrar el vot desfavorable del regidor del PP.

Va defensar el punt la regidora de Movem Martorell Laura Ruiz, va explicar que "és una llei restrictiva en drets, que legalitza la criminalització i persecució de les mobilitzacions i que impossibilita drets democràtics bàsics com ara la llibertat d'expressió i de manifestació a través de l'aplicació de sancions administratives que van dels 100 als 600.000 euros". En representació de l'equip de govern, el regidor republicà Sergi Corral va destacar que la llei "limita drets fonamentals i sanciona actuacions que abans no ho estaven, i canvia el rol de la persona acusada, que ha de demostrar la seva innocència en prevaler el testimoni d'un agent de l'autoritat". La regidora Remedios Márquez va testimoniar que "el grup socialista se suma a la moció contra aquesta Llei", i també s'hi va afegir la regidora de Som Martorell, Raquel Pérez. D’altra banda, el regidor del PP Francesc Arpal, qui va dir que "la llei és garantista i profundament democràtica i vol donar resposta a incidents violents fruit d'una demanda de la societat" i va afegir que "les lleis s'acaten, agradin o no, ja que s'ha aprovat per majoria absoluta. Si no els agrada, reclamin al Tribunal Constitucional."

Redacció / Foto: UE Santboiana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix