ERC pregunta al Govern quan començaran les obres del carril bici entre Viladecans i la platja

Una esmena addicional de la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015 pactada entre CiU i ERC establia que la primera fase havia d’iniciar-se abans d’aquest esti.

 

El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, a través de la diputada Anna Simó, ha entrat una pregunta a la Mesa del Parlament on insta el Govern de la Generalitat a definir quan començaran les obres del tram de carril bici pendent entre el nucli urbà i la platja de Viladecans.

La iniciativa respon a l’incompliment del termini establert en una esmena addicional de la Llei de pressupostos per al 2015 pactada amb els republicans per mitjà de la qual el Departament de Territori i Sostenibilitat es comprometia a iniciar la primera fase de construcció de l’esmentat carril bici -en tot el tram de la carretera B-204 encara no adequat- abans de l’estiu del 2015.

La regidora del Grup Municipal d’ERC Viladecans, Myriam Moysset, ha lamentat així el retard: “fa pocs dies vam tenir a Viladecans el conseller Santi Vila col·locant la primera pedra del centre comercial outlet, però no va dir ni ase ni bèstia del carril bici que la Generalitat té pendent per connectar la nostra ciutat amb la platja. Serà una qüestió de prioritats, però des d’Esquerra volem dir ben clar a l’Ajuntament i al Departament de Territori i Sostenibilitat que ja n’hi ha prou d’outlets, de plans directors que suposen una agressió al parc agrari i de sociovergència. Volem el carril bici ja, ens el mereixem i estem cansats de veure com els interessos privats sempre passen per davant als de la ciutadania.”

Fins ara l’alternativa per arribar a la platja en bicicleta des del nucli urbà de Viladecans passa per seguir la llera de la riera de Sant Climent des del Parc de la Marina fins passat l’encreuament amb la carretera de València, a l’alçada de la masia de Can Simó, amb el risc que això comporta en cas de pluges intenses i crescuda d’aigües.

L’execució d’aquestes obres de millora a la carretera B-204 ha de permetre enllaçar i completar el Camí del Mar entre la ciutat i el front marítim, en un trajecte pla i assequible d’uns cinc quilòmetres. El Camí del Mar –que integra també el Camí de les Filipines- és un vial adequat per al trànsit segur de ciclistes i vianants que volen passejar fins a alguna de les platges verges de Viladecans o fins a la reserva natural de El Remolar, en ple Delta del Llobregat, i travessa nombrosos camps dins del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix