ERC acusa de manca de transparència i centralització de poder en el nou Ajuntament

Els republicans viladecanencs s’abstenen en l’actualització de les retribucions als càrrecs electes i grups municipals perquè consideren insuficient la rebaixa aplicada a la Junta de Govern.

El Grup Municipal d’ERC Viladecans ha votat en contra de la delegació de competències del Ple a favor de la Junta de Govern Local i l’Alcaldia durant el Ple municipal extraordinari que va tenir lloc ahir dijous. Pels republicans aquesta decisió -aprovada amb els únics vots a favor dels socis a govern, PSC i ICV- “incrementarà la manca de transparència i la centralització de poder en el nou Ajuntament, ja que buidarà de competències el Ple municipal en benefici de l’equip de govern” , segons reflecteix el comunicat emès per ERC.

La portaveu d’ERC Viladecans, Bàrbara Lligadas, ha argumentat que les competències del Ple municipal, que és el principal òrgan de representació de la ciutadania, i de l’equip de govern ja estan prou equilibrades i repartides, amb un gran poder per part d’alcaldia, per això ens sembla perjudicial delegar més funcions a la Junta de Govern Local. No hi estem d’acord perquè estem en contra de buidar de competències el Ple, perquè això dificultarà encara més la transparència necessària i centralitza més el poder.”

Retallades en les retribucions

D’altra banda, el Ple d’ahir també va determinar les retribucions dels càrrecs electes, de les dietes per assistència a òrgans col·legiats i les assignacions als grups municipals. ERC es va abstenir en aquest punt davant la desproporció en les retallades: entre un 30 i un 50% menys a l’oposició per un 10% menys a l’alcalde i només un 5% menys a la resta de l’equip de govern. Els republicans critiquen que la Junta de Govern i Alcaldia mantinguin el màxim permès per llei i consideren insuficient la rebaixa aplicada.  

Lligadas ha explicat així l’abstenció: “Estem d’acord en reduir costos a l’Ajuntament tenint en compte la situació de crisi que estem vivint, però tampoc farem demagògia dient que els polítics han de cobrar poc, perquè volem bons professionals al capdavant de les institucions i les responsabilitats són molt grans. Tanmateix estem en desacord en l’anivellament que ha plantejat l’equip de govern, absolutament desproporcionat.”

Càrrecs de confiança

Un dels punts que ha comptat amb el vot contrari d’ERC Viladecans ha estat la designació del nombre, les característiques i les retribucions dels càrrecs de confiança, ja que aquesta qüestió s’ha plantejat sense conèixer les funcions, el perfil ni les necessitats dels llocs de treball de personal eventual que sumarà fins a 12 persones, 9 de les quals tindran un sou més alt que el propi alcalde. Els republicans consideren que es tracta d’una despesa innecessària.

Esquerra també s’han abstingut en el punt que distribuïa els representants de la corporació municipal en diversos organismes com el Consell Escolar Municipal, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat o els consells de districte, ja que en diversos casos no s’ha aplicat la Llei d’Hondt que assegura la representativitat dels diferents grups al consistori i és un reflex de voluntat ciutadana.

Finalment, ERC ha votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació del reglament orgànic municipal (ROM) perquè entén que s’han tingut en compte les seves aportacions i s’obre la possibilitat a que les entitats de Viladecans tinguin més marge per poder participar en el Ple municipal. En qualsevol cas, els republicans entenen que el document encara es pot millorar i esperen que així sigui.

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix