ERC Viladecans considera que el CE Pòdium passarà factura a la ciutat fins el 2031

Els republicans denuncien que l’Ajuntament vol enderrocar el Poliesportiu Municipal del Centre per construir més pisos i fer front a la inversió, perdent així un equipament de proximitat.

En motiu de la inauguració del nou Complex Esportiu Pòdium Viladecans-Joan Masgrau, el Grup Municipal d’ERC Viladecans vol recordar en un comunicat que ha fet arribar a la nostra redacció que aquest equipament municipal construït per Urbaser -empresa propietat de l’empresari madrileny Florentino Pérez- “costarà a la ciutat 40 milions d’euros, un deute que l’Ajuntament haurà d’amortitzar a terminis fins el 2031”. La portaveu republicana al consistori, Bàrbara Lligadas, ha rebutjat assistir a l'acte inaugural en senyal de protesta. 

Un pressupost de 21 milions d’euros

La gravetat del cas, segons ERC Viladecans, recau sobretot en el fet que les instal·lacions han tingut un pressupost de 21 milions d’euros invertits d’entrada per Urbaser, però “el cost real per a la ciutadania serà de gairebé el doble. L’Ajuntament ha hagut de recórrer a Florentino Pérez perquè el límit legal d’endeutament d’una entitat local és del 75% dels ingressos corrents. Actualment està al voltant del 40%. Si assumís el deute dels 21 milions d’euros amb un crèdit bancari, molt més barat, superaria amb escreix aquest límit, impossibilitant l’operació.”

Més pisos

Esquerra Republicana de Catalunya també denuncia que per fer front a la inversió l’Ajuntament de Viladecans ja ha anunciat que té la intenció “d’enderrocar el Poliesportiu Municipal del Centre i construir més pisos, perdent així un equipament de proximitat i de barri en un entorn urbà que està mancat de serveis públics d’aquestes característiques”. ERC Viladecans lamenta, a més a més, que “un solar de titularitat pública destinat a equipaments s’hagi de privatitzar per poder pagar el deute contret amb Florentino Pérez.”

La portaveu republicana a l’Ajuntament, Bàrbara Lligadas, ha afirmat que “avui, malgrat tota la pompositat de l’acte inaugural i el desplegament d’alcaldia, és un dia trist per Viladecans perquè per poder gaudir d’un nou complex esportiu l’equip de govern ens ha endeutat fins al capdamunt, ha sentenciat a mort el Poliesportiu Municipal del Centre i ha fet una mica més ric al totpoderós Florentino Pérez, que ja és amo i senyor de la recollida de residus a la nostra ciutat”. Lligadas, ha rebutjat assistir a l'acte inaugural en senyal de protesta.

El Grup Municipal d’ERC Viladecans, tercera força al nou Ajuntament amb tres regidors, ha anunciat que lluitarà des del consistori per promoure una auditoria sobre la construcció de Pòdium Viladecans: dels comptes, dels acords amb Urbaser i la possibilitat de rescindir-los, i de la possible relació amb l’aprovació del Pla de Llevant pel que fa a les empreses que intervenen, la propietat dels terrenys i les converses amb entitats financeres.

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix