ERC insta a aconseguir la Bandera Blava a les platges de la Murtra i la Pineda

Els republicans viladecanencs acusen l’Ajuntament d’impassibilitat i qüestionen que aquesta temporada es faci pagar als veïns per accedir a l'aparcament quan els propietaris d'automòbils ja paguen l'impost de vehicles.

El Grup Municipal d'ERC Viladecans lamenta, en un comunicat que han fet arribar a la nostra redacció, la desídia de l'equip de govern a l'Ajuntament (PSC+ICV) per tal d'aconseguir la Bandera Blava a les platges de la Murtra i la Pineda, una distinció reconeguda a nivell internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l'educació ambiental als banyistes, així com la qualitat de la sorra i l'aigua.

A més, els republicans recorden que un any més el litoral de Viladecans ha vist passar de llarg la distinció de la Bandera Blava davant la impassibilitat del consistori municipal. Un guardó que sí ha obtingut, en canvi, la platja de la Pineda de Castelldefels i que en el passat recent també han recollit les platges de Gavà i El Prat.

La regidora d'ERC Viladecans, Myriam Moysset, assegura que "si els nostres municipis veïns han aconseguit la Bandera Blava aquest 2015 o en edicions anteriors, què estem fent malament a Viladecans? És que la qualitat de l'aigua és gaire diferent a la del Prat o Gavà?". En aquest sentit, ha afegit que "sembla obvi que el nostre Ajuntament no ha fet tots els deures i que cal fer un esforç més gran per adaptar les platges de Viladecans als requisits establerts per optar a aquesta distinció que és símbol de qualitat a nivell internacional i, per tant, un focus d'atracció de turisme familiar."

Segons ERC Viladecans, l'Ajuntament es justifica “adduint que l'entitat Ecologistes en Acció va concedir la distinció Platja Verge 2014 a les platges de Cal Francès i del Remolar. Però, certament, aquestes platges no tenen vocació banyista ni l'han de tenir per mantenir en bon estat els seus delicats ecosistemes”. ERC puntualitza que no es tracta d'obtenir la Bandera Blava a tot el litoral de Viladecans, “sinó estrictament a les platges adequades per al bany, és a dir, les de la Murtra i la Pineda.”

L'equip de govern també recorda –segons ERC Viladecans- que les platges de Viladecans van ser l'any passat les més ben valorades de l'entorn de Barcelona pels usuaris segons un estudi de satisfacció redactat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. ERC considera que en aquests resultats “hi ha tingut un pes molt important el fet que Viladecans fos un dels pocs municipis amb aparcament gratuït a la platja. No en va, el 70 % dels usuaris venien de fora de Viladecans.”

Pagar per aparcar

ERC Viladecans també qüestiona que a partir d'aquesta temporada els veïns de la ciutat hagin de pagar un euro per fer ús de l'aparcament que hi ha a l'accés de la platja de la Murtra. Si bé considera positiu que l'Ajuntament cobri per aparcar als visitants que venen de fora tenint en compte les limitacions de l'espai i la tònica que han adoptat els municipis costaners més propers, els republicans troben excessiu que també “hagin de pagar els conductors que viuen a Viladecans i ja tributen a l'Ajuntament amb l'impost de vehicles. Per molts aquesta mesura és percebuda com a abusiva i amb ànim recaptatori.”

El nou sistema d'aparcament entrarà en funcionament com a prova pilot el pròxim 27 de juny i funcionarà de les 9 hores a les 18 hores. ERC també sol·licita en el comunicat que “s'habilitin aparcaments per a bicicletes i un carril bici prioritari que enllaci el final del Camí del Mar amb la platja de la Murtra.”

Redacció / Foto: ERC Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix