Presentació de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Sant Boi

L'Institut Marianao va rebre un reconeixement per rebre el Premi Escoles Verdes 2014 per part de l’alcaldessa de la ciutat.

Al voltant de les dues-centes persones es van aplegar a Can Massallera on es va celebrar la presentació de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Sant Boi de Llobregat. A l’acte van assistir Josep Planas, subdirector d'Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La cloenda de l'acte ha anat a càrrec del tinent d'alcalde d'Educació, Luis Pérez, així com l’alcaldessa de la ciutat Lluïsa Moret.

Cal destacar que Moret va fer un reconeixement a l'Institut Marianao per haver aconseguit el Premi Escoles Verdes 2014.En aquest sentit, la directora de l'Institut Marianao, Fina García, el coordinador ambiental, Joan Vives, i un grup d'alumnes del centre van explicar la concessió del Premi Escoles Verdes 2014, en reconeixement a una trajectòria continuada de l'ambientalització integral del centre, i les seves principals experiències de 15 anys com escola verda.

D'altra banda, Josep Puigdengolas, tinent d'alcalde de Medi Ambient, Entorn Natural i Salut Pública de Sant Boi, i Júlia García, membre de l'Associació Catalana de Casas de Colònies (encarregada de l'assessorament i suport tècnic a la XES) van explicar els principals objectius i actuacions de la XES per el Curs 2014-2015.

Durant l'acte també va tenir lloc un debat sobre la reducció i recollida selectiva dels residus a l'administració i als centres educatius. Dos alumnes de quart de primària de l'Escola Fernández Lara, reporters de Telelara, han fet les preguntes i han dinamitzat el debat entre tots els assistents.

Objectius

La Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Sant Boi (XES) forma part de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Els seus objectius són: promoure l'ambientalització integral dels centres educatius del municipi prestant-los el suport tècnic i material necessari, disposar d'un espai d'intercanvi i reflexió sobre la pràctica educativa dels diferents centres educatius de la ciutat (tot incorporant criteris socioambientals), incentivar i assessorar els centres educatius per al desenvolupament i implantació de projectes educatius que relacionin sostenibilitat i ciutat. També es vol afavorir el treball en xarxa entre els centres del municipi i la participació activa d'aquests en la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
494

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix