La tercera edició de “La Festa de la Platja” aplega centenars de persones

Durant la jornada es va alliberar un exemplar de tortuga babaua i el cantant Ramon Mirabet ha ofert un concert exclusiu per a totes les persones voluntàries participants

Estrella Damm i la Fundació CRAM van celebrar ahir dissabte 5 d’octubre la tercera edició de "La Festa de la Platja", una jornada de compromís mediambiental que ha reunit a centenars de persones a la Platja del Prat de Llobregat per participar en una neteja multitudinària de residus, centrada especialment en la recollida de microplàstics, que representen una gran amenaça per a la fauna marina i els ecosistemes costers.

La jornada, guiada per un grup d'experts del CRAM, va començar amb l'alliberament de la tortuga marina 'Estrella Damm' a la Platja del Prat de Llobregat. Aquesta tortuga, apadrinada per l’empresa cervessera, va poder tornar al seu hàbitat natural després de superar amb èxit el procés de recuperació a les instal·lacions de la Fundació.

Captura de pantalla 2024 10 05 a las 21.36.10

Captura de pantalla 2024 10 05 a las 21.34.47

Després, els voluntaris i les voluntàries van participar en una activitat de neteja en grup per contribuir a la preservació de l'ecosistema de la Platja del Prat, un espai protegit per la seva gran diversitat biològica. A més de la neteja, la jornada també va comptar amb activitats com un taller creatiu de confecció de tote bags reutilitzables, fetes amb materials reciclats, per fomentar pràctiques sostenibles en el dia a dia.

La tercera edició de la festa de la platja es va convertir també en una oportunitat no només per donar a conèixer la tasca del Centre de Recuperació de la Fundació CRAM, que assisteix i recupera espècies marines en perill, sinó també per sensibilitzar els participants sobre la necessitat de protegir els nostres mars.

Concert musical

La jornada va finalitzar amb un concert exclusiu de Ramon Mirabet a les instal·lacions del CRAM. El cantant ha ofert una actuació en directe per als voluntaris i voluntàries, interpretant alguns dels seus grans èxits, com "Those Little Things" –la banda sonora de la campanya d'estiu d'Estrella Damm de l'any 2016–, "Home is Where the Heart Is", i el seu nou senzill "Esperanza", primer avançament del seu proper àlbum.

Captura de pantalla 2024 10 05 a las 21.33.18

"No podem ignorar el greu impacte que l'acció humana està tenint sobre els nostres mars i oceans. Iniciatives com 'La Festa de la Platja' no només ens permeten actuar sobre el terreny, sinó que són essencials per generar una consciència real i profunda entre la societat. Des d'Estrella Damm, entenem que només amb compromís i col·laboració serem capaços de frenar la degradació del Mediterrani i garantir la preservació de la seva biodiversitat. Per aquest motiu, continuarem liderant i impulsant accions que garanteixin que les generacions futures puguin gaudir d'uns mars sans i plens de vida", va assenyalar Alba Linares, responsable de RSC de Damm.

Mentrestant, Montse Pal, responsable de Comunicació de la Fundació CRAM, va subratllar la importància de la col·laboració ciutadana en aquest tipus d'esdeveniments: "La participació de centenars de persones en aquesta edició de 'La Festa de la Platja' demostra que la conscienciació sobre els problemes que pateix el Mediterrani està creixent. Iniciatives com aquesta són essencials per visibilitzar la tasca de recuperació d'espècies marines que duem a terme al CRAM, així com per recordar la necessitat urgent de preservar la biodiversitat dels nostres mars.”

Redacció / Fotos: Damm-Fundació Cram

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix