S'inicien les obres de naturalització d’un tram de la riera de Can Soler

Amb aquesta actuació es vol millorar la qualitat ambiental de la zona situada en el terme municipal de Sant Boi de Llobregat, a tocar del Recinte Industrial de la Colònia Güell

El projecte vol millorar la qualitat ambiental d’aquest espai com a corredor ecològic i afavorir el desenvolupament de la vegetació de manera avançada a la urbanització futura de les zones verdes, que s’haurà de completar un  cop es modifiqui el plantejament vigent de l’àmbit. A més, també es dona resposta a una reivindicació veïnal ja recollida en la fase participativa de Diagnosi Ciutadana sobre el global de l’àmbit de l’entorn de la Colònia Güell realitzada el 2021.

Riera Can Soler Destacat Area

Procés participatiu

El Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell juntament amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han previst la realització d’unes sessions informatives i de participació per recollir aportacions de la ciutadania en relació a la intervenció a la riera de Can Soler i tenir-les en consideració a l’hora de definir la proposta del projecte que s’ha d’elaborar.

La primera sessió tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre a les 18 h al Casal de Ciutat Cooperativa – Molí Nou (C. Pau Casals, 7). En aquesta trobada s’explicaran els estudis previs realitzats perquè els participants coneguin els aspectes tècnics a considerar en el projecte de naturalització, s’aclariran dubtes i es recolliran les aportacions que vulguin fer els veïns i veïnes. Cal inscripció prèvia, enviant un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a través del portal de participació en línea.

Posteriorment, un cop concretades les solucions del projecte, es convocarà una segona sessió de participació per informar com s’han tractat les aportacions dels ciutadans i ciutadanes.

El projecte

La intervenció planteja la modificació actual de la riera en el tram que transcorre al costat del mur perimetral del Recinte Industrial de la Colònia Güell, d’uns 400 metres. D’aquesta manera, es mantindrà la capacitat de desguàs d’aquest drenatge i alhora es millorarà la seva qualitat ambiental, generant dos marges i zones de laminació del flux de l’aigua. Els treballs de moviment de terres necessaris es complementaran amb la realització de sembres i plantacions d’arbres i arbustos per naturalitzar les ribes i recuperar l’hàbitat característic d’aquests espais. L’empresa que va resultar adjudicatària dels treballs de redacció del projecte és Naturalea, especialista i amb llarga experiència en la redacció de projectes d’enginyeria ambiental en entorns fluvials. Està previst que les obres s’executin durant el primer semestre de 2026 i compten amb un pressupost aproximat de 256.000 euros.

5e7caf2f1d2fd697553583

Aquesta actuació es farà de forma avançada a la futura gestió urbanística i urbanització de l’ARE Riera de Can Soler. Els terrenys objecte de la intervenció, amb una superfície de 31.600 m2, estan qualificats actualment com a zona verda d’acord amb el planejament vigent de l’ARE Riera de Can Solè i són propietat de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Redacció / Foto: Aj. Santa Coloma de Cervelló-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix