Es potenciarà el turisme sostenible de sol i platja al Delta del Llobregat

Aquest projecte de la Diputació de Barcelona s’executarà fins al març de 2026 i preveu, entre d’altres accions, la restauració dels paisatges dunars, l’adequació d’itineraris turístics no motoritzats que uneixin la zona de platja amb els nuclis urbans o l’impuls del turisme blau

Ahir dijous, la Diputació de Barcelona va presentar el calendari i primeres actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) Costa Barcelona Delta Llobregat, un projecte amb un pressupost de dos milions d’euros dels fons Next Generation per fomentar un turisme sostenible de sol i platja al Delta del Llobregat. Aquest projecte s’executarà fins al març de 2026 i preveu, entre d’altres accions, la restauració dels paisatges dunars, l’adequació d’itineraris turístics no motoritzats que uneixin la zona de platja amb els nuclis urbans o l’impuls del turisme blau.

PSTD Delta Llobregat foto familia

El projecte PSTD Costa Barcelona Delta Llobregat posa el focus en les destinacions de costa i la necessitat de connectar el litoral amb el gran patrimoni natural i cultural que tenim uns kilòmetres endins, afavorint la descentralització, la desconcentració i la desestacionalització dels fluxos turístics, a més de preparar i adaptar els ecosistemes als efectes del canvi climàtic”, va destacar la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido. Garrido va subratllar també que aquest projecte suposa "una nova forma de treball col·laboratiu" amb els municipis.

Abigail Garrido PSTD

Les actuacions del projecte

Cal destacar que les primeres actuacions que s’estan posant en marxa i que s’enllestiran a final d’any són la restauració de les dunes, la construcció d’un mirador dels flamencs al Prat de Llobregat, l’estudi de planificació de la mobilitat sostenible a la zona del Delta del Llobregat i l’estudi sobre l’impuls del turisme blau a la zona de la Costa Barcelona Delta Llobregat.

Platja Gava 5

infografia Delta Llobregat 1080x1080px xxss

L’objectiu del projecte PSTD Costa Barcelona Delta Llobregat és transformar l’oferta turística del litoral pròxim al Delta del Llobregat cap a un model de turisme sostenible a través de la millora del capital natural i la seva adaptació al canvi climàtic; l’impuls d’una mobilitat sostenible i més eficient energèticament, que potenciï els fluxos del litoral cap a l’interior; la innovació en els sistemes d’informació i comunicació amb les persones visitants; i el desenvolupament de productes complementaris al sol i platja, com el turisme blau, que contribueixin a desestacionalitzar i diversificar territorialment el turisme, millorant la competitivitat de la destinació.

El calendari previst d’actuacions és el següent:

Desembre 2024:

. Accions de restauració dels paisatges dunars, sensibilització sobre els efectes del canvi climàtic amb dues aules de natura on es faran sessions amb escoles i altres públics, i construcció d’un mirador d’aus al Prat.

Desembre 2025:

. Adequació d’itineraris litoral – interior que afavoreixin la mobilitat sostenible i contribueixin a la descongestió, descentralització i diversificació dels fluxos turístics. El 2024 s’enllestirà un estudi per a la planificació d'itineraris no motoritzats a la zona del Delta Llobregat, i durant el 2025 obres d'adequació d'itineraris ja existents per part dels ajuntaments implicats. En el cas de Sant Boi, per exemple, es faran actuacions de millora del camí per garantir la seva accessibilitat els 365 dies de l'any i evitar així que quedi intransitable a causa dels fangs i llims acumulats en períodes de crescuda del riu per fortes pluges.

. Impuls del turisme blau. El 2024 s’enllestirà un estudi per a l'impuls del turisme blau identificant actius que ja existeixen, dificultats i necessitats, anàlisi de la normativa i pla d'accions. En una segona fase, durant el 2025 i primer trimestre del 2026, es portaran a terme les accions, amb la voluntat d'implicar també als residents, i no només als visitants.

Març 2026:

. Xarxa de comunicació i gestió turística: es farà a Castelldefels una prova pilot per ubicar pantalles informatives en punts d'alta afluència turística i millorar la gestió dels fluxos turístics aportant informació sobre capacitat i ocupació dels aparcaments o l’estat del mar, entre d’altres.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1353

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix