El Baix, tercera comarca amb més instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

Corbera de Llobregat, amb 1.068 instal·lacions, es converteix en la vuitena població catalana amb més instal·lacions totals

El Fòrum Empresarial del Llobregat ha publicat l’Informe sobre Conjuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat corresponent al primer trimestre del 2024. Amb dades de la Direcció General d’Energia, la comarca del Baix Llobregat és la tercera comarca amb més instal·lacions fotovoltaiques, amb més de 9.379 instal·lacions, i també és la tercera comarca en potència instal·lada, amb 81,23 MW. Al conjunt de Catalunya hi ha més de 102.000 instal·lacions amb una potència total fotovoltaica de 991,41 MW.

0000ndp placas solares

Respecte a les dates de la seva posada en marxa, en 2020 se'n varen instal·lar 515, en 2021 1.356, 3.562 en 2022 i en 2023 es va arribar a les 3.623 instal·lacions noves (més del 75% del total es varen instal·lar en els últims dos anys, coincidint amb els preus màxims de l’electricitat per la manca de gas desprès de les restriccions de la pandèmia). La distribució del nombre d’instal·lacions per sectors, a Catalunya és: 84,7% per a usos domèstics, l'11,5% sector terciari, 2,8% sector industrial i un 1% pel sector primari. Si es fa la distribució de les instal·lacions per la potència, el 39% està destinat als usos domèstics, el 30% al sector terciari, el 28,6% al sector industrial i el 2,4% al sector primari.

Corbera de Llobregat, amb 1.068 instal·lacions, es converteix en la vuitena població amb més instal·lacions totals d’origen fotovoltaic, mentre que El Prat de Llobregat, amb 6,77 MW, és la divuitena localitat de Catalunya per potència.

plaques fotovoltaiques al sostre de la confraria de pescadors de palamos 601d63b8c7974

Si es parla només d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, el Baix Llobregat té 4.313 instal·lacions amb una potència acumulada de 30,643 MW.

Per municipis, es destaca de nou que Corbera de Llobregat, amb 559, és el quart municipi de Catalunya amb més instal·lacions. I que El Prat de Llobregat, amb 3,84 MW, és el sisè municipi català per potència instal·lada.

Redacció / Fotos: FELL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix