El programa “A-porta” arriba al barri de Can Tintorer de Gavà

‘Les picaportes’ tenen previst visitar prop de 900 habitatges, ja que també es desenvoluparà la segona fase del projecte al barri de les Colomeres

Gavà desplega una nova fase del programa de caràcter social “A-porta”, impulsat per  la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). El projecte arriba al barri de Can Tintorer on les picaportes visitaran 415 habitatges. Així mateix, es desenvoluparà la segona fase al barri de Les Colomeres on visitaran 453 habitatges.

GNJ5F NXMAAsqxM

A-Porta té com a objectiu potenciar i donar visibilitat a les habilitats i lideratge veïnals per augmentar la cohesió social i donar resposta a necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat. Veïns i veïnes dels barris de Can Tintorer i Colomeres seran els encarregats d'informar i assessorar els altres membres de la comunitat.

Les “Picaportes”, entre altres qüestions, oferiran consells i recursos per fer una gestió de consum d'energia i aigua responsable: com reduir la despesa en els rebuts, mesures per estalviar aigua i com adaptar la llar al fred i a la calor amb solucions de baix cost. D'altra banda, els i les Picaportes també informaran sobre l'accés a drets socials, recerca de feina, recursos del barri, gestió de residus, convivència i civisme. Alhora, en el seu contacte amb el veïnat treballaran per detectar possibles situacions de solitud no desitjada tant en el cas de persones grans com a qualsevol edat. 

picaportes2

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha destacat que “es tracta d’un projecte molt interessant i que permet a l’Ajuntament obtenir informació molt important per treballar aquells temes que interessen al barri on es desenvolupa el projecte. A més, es creen lligams veïnals i es cohesiona la barriada. Per això, és important la implicació de l’Associació de Veïns per generar activitats i dinàmiques entre el veïnat”. Per Badia és rellevant que A-porta es realitzi a Can Tintorer “un barri molt divers, amb inquietuds molt diferents i les conclusions seran força interessants”.

La coordinadora del projecte a Gavà, Carlota López ha destacat que “l’ànima del programa és crear xarxa veïnal, donar vida al barri, aconseguir una connexió entre els veïns i veïnes, que es relacionin i ajudin, crear vida comunitària que, en molts casos s’està perdent”. Per López la implicació de l’Ajuntament, les associacions de veïns i Aigües de Barcelona és clau per assolir l’èxit del projecte.   

Barris empoderats

A-porta és una iniciativa de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). El programa es va iniciar a Catalunya l’any 2016, a Gavà va arribar al 2021. Des de llavors, s’ha desenvolupat als barris de Ca n’Espinós, Ausiàs March, Congrés, Les Ferreres i Les Colomeres on les picaportes han visitat un total de 1.200 habitatges.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
489

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix