Els ‘exploradors’ censen gairebé 2.000 organismes als parcs i platges

És el principal indicador de la cinquena edició del Bioblitz Metropolità, que ha tingut una participació d’unes 400 persones en un any en què s’ha observat més biodiversitat amb un total de 283 espècies diferents

El cap de setmana del 21 i 22 de maig, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat, va tenir lloc la 5a edició del Bioblitz Metropolità, una nova jornada de ciència ciutadana organitzada pels ajuntaments metropolitans i l'AMB en què els participants van fer recompte d'espècies de flora i fauna a la metròpolis de Barcelona dirigits per especialistes.

Bioblitz 2

Prop de 400 persones van participar en les diferents propostes, amb activitats tan diverses com observacions d'ocells i papallones, revisió de caixes niu o construcció de menjadores d'ocells.

En total es van comptabilitzar uns 1.855 organismes, que pertanyen a 283 espècies diferents134 de fauna i 149 de flora. Aquest recompte inclou més de 650 observacions realitzades a les activitats de les 42 Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitanes gestionades per l'AMB. En aquesta edició s'han pogut identificar 80 espècies i fer 150 observacions més que l'any passat. 

Bioblitz 4

Aquestes dades formaran part del visor de fauna de l'AMB, una eina digital on qualsevol persona pot consultar i enregistrar totes les observacions de fauna que faci als parcs i platges metropolitans recollides a les aplicacions Ornitho i Ocells del Jardí.

Què és?

El Bioblitz Metropolità és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un cens d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Alhora vol posar de manifest la importància de la preservació de biodiversitat en aquests espais.

Bioblitz 3

Els resultats assolits s'utilitzaran per a la gestió integral dels espais públics metropolitans: serveixen com a indicadors per planificar diferents accions, com ara el manteniment dels prats florits, la instal·lació de caixes niu o l'evolució dels sistemes dunars.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
494

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix