L’AMB ampliarà la xarxa de refugis climàtics fins als vuitanta-tres el 2022

L’ens supramunicipal ha dotat aquesta iniciativa mediambiental amb un pressupost de 6.4 milions d’euros

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) preveu ampliar la xarxa de refugis climàtics fins a arribar als 83 el 2022, després que aquest estiu impulsés vint espais pilot repartits en set municipis metropolitans. El programa d'inversions del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) de l'AMB incorpora una línia d'inversions vinculada a la creació de refugis climàtics i la naturalització d'espais urbans en nou municipis metropolitans, dotada de 6,4 milions d'euros va indicar ahir dijous l'ens en un comunicat.

refugis 1

refugis 2

“La COP26 de Glasgow situa als refugis climàtics com l'estratègia que han de seguir les ciutats i les metròpolis per mitigar els efectes negatius de les onades de calor”, ha subratllat el vicepresident de l'Àrea d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia. En aquest sentit, amb l'objectiu d'augmentar la capacitat de diferents tipologies d'espais urbans per convertir-se en refugis climàtics durant els mesos de més calor, l'AMB ha publicat una guia de criteris bioclimàtics per millorar la qualitat del verd urbà i potenciar l'efecte refrescant dels espais verds.

refugis 3

refugi 4

Aquest document inclou els criteris de disseny i actuació sobre la vegetació i els sòls, aspectes que poden potenciar i millorar de forma notable la regulació tèrmica d'aquests espais, tant a escala local, com a escala de ciutat.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
500

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix