L’abocador del Garraf continua contaminant

Les deixalles afecten els avencs i cavitats subterrànies del massís i la contaminació també afecta l’atmosfera de l’àrea metropolitana, segons ha fet públic la plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet

Quinze anys després de la clausura de l’abocador del Garraf, el biogàs generat per les deixalles continua contaminant els avencs i cavitats subterrànies del massís, i la contaminació afecta també l’atmosfera de l’àrea metropolitana, segons ha fet públic la plataforma SOS Baix Llobregat i L’Hospitalet. Geòlegs i experts que fan un seguiment continuat de la situació exposaran els resultats dels darrers estudis en un acte públic que es farà el pròxim dimarts, 11 de maig, a Gavà, a les 19 hores.

web DSCF3253 1024x683

Acte

La Federació Catalana d’Espeleologia, la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), el Grup Ecologista Quercus i el Centre d’Estudis Beguetans (CEB) han organitzat l’acte, amb el títol “Impacte atmosfèric dels avencs del Garraf. L’herència de l’abocador”. La sessió es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal de la plaça Balmes de Gavà i, com que hi haurà places limitades, les persones interessades a assistir-hi de manera presencial s’hauran d’inscriure prèviament.

En l’acte hi participaran Lluís Domingo, president de la Federació Catalana d’Espeleologia i geòleg; Pau Pérez, geòleg, geògraf i espeleòleg; Raúl Cano, geòleg i espeleòleg, i Ignasi de Yzaguirre, metge esportiu i espeleòleg. Tots ells, grans coneixedors del massís i dels impactes de l’abocador en l’entorn. Les persones que vulguin assistir a l’acte de manera presencial, com s’ha dit, s’hauran d’inscriure prèviament a la seu de l’UME, al carrer Salvador Lluch, 6, de Gavà, o bé a través de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o del telèfon 639141128. També està previst que l’acte es pugui seguir per videoconferència, sense necessitat d’inscripció prèvia.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix