Apareix un dofí gris mort a la platja del Prat de Llobregat

Territori i Sostenibilitat ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta del primer exemplar d’aquesta espècie que apareix mort aquesta temporada

Un exemplar de dofí gris (Grampus griseus), una espècie escassa a Catalunya i vulnerable, ha aparegut mort aquest dimecres al matí a la platja de Ca l'Arana del Prat de Llobregat, situada al delta i a prop de la desembocadura del riu.

Segons ha explicat el consistori i la conselleria de Territori i Sostenibilitat, l'exemplar ha estat trobat per personal del Consorci del Delta del Llobregat, que ha avisat els tècnics de Medi ambient de la Generalitat i l'Ajuntament. Membres del cos d'Agents Rurals i tècnics de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc per retirar el cos del dofí, que s'ha traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer-li l'autòpsia.

dofi 2

En un missatge a Twitter, la conselleria de Territori i Sostenibilitat ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta del primer dofí gris que apareix mort a la platja aquesta temporada. Per la seva banda, l'Ajuntament ha destacat que la presència d'aquests animals i d'altres cetacis és habitual a la costa del municipi i un indicador de la bona salut de l'hàbitat marí.

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix