El Ple de Sant Boi declara a la “ciutat lliure de plàstic”

El municipi va recollir l'any 2017 un total de 1.107 tones de residus procedents del contenidor groc

El Ple de l'Ajuntament de Sant Boi ha declarat el municipi baixllobregatí "ciutat lliure de plàstic". La declaració, proposada per la junta de portaveus i adoptada per unanimitat, dona compliment a la normativa de reducció dels residus, procedents principalment d'envasos de plàstic d'un sol ús, i pretén conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica derivada del seu abocament incontrolat al medi. La decisió municipal coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany es fa entre els dies 17 i 25 de novembre.

cartell consells plastic

A Sant Boi, durant l'any 2017 es van recollir un total de 1.107 tones de residus procedents del contenidor groc, l'equivalent a tenir gairebé 14.000 contenidors de recollida d'envasos dels situats a la via pública completament plens. No obstant això, una part significativa dels residus de plàstics generats encara no es recicla o, directament, és abocada de forma indiscriminada al medi.

Primeres accions

L'Ajuntament lliurarà bosses reutilitzables de cotó orgànic per a fruites i verdures als establiments que comercialitzen aquest tipus d'aliments, per al repartiment entre els seus clients. Tanmateix farà servir vaixelles (plats, gots i coberts) de material compostable i reutilitzable per als actes i esdeveniments. En la línia de l'acció anterior, es faran accions per a una Fira de la Puríssima sostenible en les activitats de bar de la plaça de l'Agricultura, amb l'adquisició de vaixella compostable, i a l'espai ViCult, amb el repartiment de gots reutilitzables.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix