Neix una nova Escola de Futbol a Cornellà de Llobregat

Els fundadors de l’FC Cornellà volen recuperar el model socioesportiu de la històrica i pionera, EF Cornellà.

A la darrera Festa de l’Esport de Cornellà de Llobregat, l’alcalde Antonio Balmón, va qüestionar l’actual model d’Escoles de Formació que hi ha a la ciutat, i l’aposta del consistori municipal és canviar el model socioesportiu que s’està desenvolupant actualment.

En aquesta línia, i amb el vistiplau de l’Ajuntament, neix una entitat amb el nom de Futbol Club Cornellà que serà gestionada per antics directius i fundadors de la històrica i pionera Escola Futbol Cornellà. Després de la seva inscripció al Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya, el nou club i el CD Almeda van arribar a un acord per a la col·laboració conjunta amb la gestió econòmica i esportiva de l’Escola Futbol Almeda Cornellà. Una nova entitat autònoma -encara que sota la tutela i la direcció de l’Ajuntament- però vinculada al CD Almeda, que iniciarà la seva activitat a partir de setembre.

Segons les dues entitats emprenedores d’aquest ambiciós projecte esportiu, la nova Escola vol recuperar el model original –social, esportiu i participatiu- que es va crear l’any 1988 amb l’EF Cornellà i que, des de fa ja unes temporades, la seva filosofia s’ha anat desnaturalitzat a causa dels canvis del sistema dels jocs i de l’esport escolar. Segons els estatuts de la nova entitat “està constituïda amb la finalitat de fomentar, desenvolupar i practicar l’activitat física i esportiva sense ànim de lucre.”

L’FC Cornellà serà l’encarregat de treballar els equips totes les categories base fins a infantil del CD Almeda. A partir d’aquí, serà el CD Almeda el que gestionarà els seus diferents conjunts fins a l’amateur, que actualment milita a la Tercera Catalana. Cal destacar que els dos clubs coincidiran en la labor de projecció esportiva en general.

La nova Escola de Futbol pretent ser una prova pilot per a l’Ajuntament de Cornellà, que observarà la seva evolució tant a nivell local com comarcal. La intenció és que sigui una referència per tots els clubs de futbol i d’altres disciplines esportives locals i comarcals amb l’objectiu que sigui un model a seguir en un futur pròxim.

Redacció / Foto: CD Almeda

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
87

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix