El riu Llobregat, protagonista de la primera Train and Running

Se celebrarà el pròxim 22 de març i els participants hauran de superar més de 20 obstacles de tot tipus.
L’Escola de Muntanya i Esports de Natura (EMEN) de Cornellà de Llobregat organitzarà, el pròxim 22 de març, la primera edició de la Train and Running. Fins a 500 corredors de totes les edats podran participar en una carrera d’obstacles que segueix la llera del riu Llobregat al seu pas per les localitats de Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Boi del Llobregat. La prova tindrà un recorregut d’uns 9 quilòmetres i comptarà amb més de 20 obstacles de tot tipus que posaran a prova la resistència, habilitat i esperit solidari dels participants.

Barreres naturals, cordes, terraplens, salts, passarel·les, laberints, túnels, etc conformaran els obstacles que es trobaran els participants, en una cursa que es planteja com una activitat lúdica i participativa on la finalitat és acabar el recorregut sense la pressió de batre cap marca. A tal efecte no es prendran temps als corredors.

Segons explica Joan Ruiz, director de l’event, “la filosofia del Train and Running és tornar als orígens. Jo he corregut de petit i sempre he gaudit. Ara tothom està obsessionat pels temps i corren estressats. La gent no gaudeix; les marques arriben quan t’ho passes bé.” Respecte a la creació d’aquest nou circuit, que aprofita el medi natural existent, en Joan Ruiz comenta que el circuit “es divideix en dues parts, una fixa i una altra mòbil que retirarem en finalitzar la prova. La part fixa romandrà disponible la resta de l’any. En èpoques de crisis i on la construcció de noves instal·lacions esportives es veu difícil, aprofitar tots els recursos que ens dóna la ciutat és una forma d’innovar i crear nous espais de pràctica on els ciutadans puguin realitzar esport.”

Prova solidària
Podran participar corredors a partir de 8 anys (els participants entre 8-16 hauran d’anar acompanyats d’adult). La quota d’inscripció, de 5 €, estarà destinada en gran part a proveir al Banc d’Aliments solidari, una institució que ajuda a famílies en precarietat a disposar d’aliments bàsics. El límit de participants s’ha establert en 500 persones, per rigorós ordre d’inscripció.

Més de 100 voluntaris
L’Escola de Muntanya i Esports de Natura organitzadora de les quinze anteriors edicions de la Marxa Almeda-Montserrat, i de les darreres set de Muntanyes del Baix, aportarà, junt amb les entitats UECC, Club d’Atletisme Can Mercader i Ampes de l’escola Almeda i Martinet, més de 100 voluntaris que es repartiran les tasques logístiques i de seguretat i ajudaran als participants en cadascun dels obstacles.

La cursa coincideix amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el pròxim 22 de març i s’emmarca dintre de les activitats del programa de la Festa del Riu 2014. Pretén convertir-se en un esdeveniment important i una aposta per l’activitat en el medi natural dintre dels termes municipals de Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Boi del Llobregat

Redacció / Foto: Arxiu



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
86

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix