El CB Gavà presenta el projecte “Amb D de dona”

El programa vol aconseguir la màxima implicació de la dona en tots els estaments del club baixllobregatí.




Va tenir lloc la presentació del projecte “amb D de dona” a la sala d’actes del Museu de Gavà, una iniciativa que té per objectiu aconseguir la plena igualtat entre homes i dones dins l’entitat.

El president del CB Gavà, Josep Maria Barrabés va explicar la vessant social del club tot manifestant que “a banda de la part esportiva, el que fa que siguem un club diferent són els projectes engegats en diferents àmbits: d’una banda la integració amb el programa Specials i d’altra la solidaritat amb l’ONG ACCEDE. Ara presentem aquest nou projecte amb D de dona que està vinculat al ja consolidat Maiestard, un equip de dones entrenen dos dies a la setmana”. En relació al projecte el president blaugrana va manifestar que “un dels objectius de l’actual Junta Directiva és que les dones s’impliquin en tots els estaments del club i tingui cada cop més presència”.

De la seva banda, la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, que va parlar del Pla de Polítiques d’Igualtat posat en marxa pel govern de la ciutat. Blanco va explicar que en el seu moment era “un pla ambiciós perquè el que intentava era anar a diferents espais de la ciutat, amb diferents temàtiques i a diferents entitats per tal d’entre tots trobar la manera perquè homes i dones s’incorporin a la vida associativa, a la gestió de les entitats...”. La tinenta d’alcalde va manifestar que aquest Pla d’Igualtat suposava “començar un camí, que s’ha anat fent i arribar a dies com el d’avui on el CB Gavà presenta el projecte amb D de dona ens ajuda a veure aquest camí, que les coses s’estan fent bé i vosaltres també ens esteu ajudant i marcant com a ciutat el que s’ha de fer per avançar en matèria d’igualtat”.

La Coordinadora del Bàsquet Femeni del CB Gavà, Esperanza Reche va parlar de la poca presència que des de sempre ha tingut la dona en l’àmbit esportiu. Reche va explicar que actualment hi ha tres dones a la Junta Directiva i dos més que col·laboren de forma regular, a més hi ha 10 entrenadores i d’aquí al 2018 aquesta xifra s’incrementarà donat que hi ha una bona escola de futures entrenadores. En relació al projecte amb D de dona, la coordinadora del Bàsquet Femení va manifestar que “el que es pretén és “que la participació de la dona sigui un fet i s’equipari a la dels homes. El club el que vol és que en un futur hi hagi més dones gaudint del bàsquet i més dones implicades en el dia a dia de l’entitat: la gestió, la direcció, els entrenaments....”.
El programa té un full de ruta que ha de definir les línies que seguirà el club per promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones durant el període 2013-2018. Per això, la Junta ha creat l’Àrea de Promoció de la Dona que dissenyarà, executarà i avaluarà el pla de treball, farà propostes de formació, sensibilització i participació de les dones del club però sempre amb una mirada oberta a la resta de dones de la ciutat. Aquesta comissió també coordinarà i supervisarà el seguiment del club en els actes que s’organitzin en l’àmbit de polítiques de dones. “El que volem és la integració total de la dona en les diferents estructures del club. Al 2018 esperem poder comptar novament amb un sènior femení i que en tots els estaments del club hi hagi més presència de dones i aconseguir a tenir els mateixos equips femenins que masculins” va afegir Reche.

L’acte de presentació va finalitzar amb la xerrada “Autoestima i llenguatge positiu, una mirada amb D de dona” a càrrec de la formadora i coach de joves i famílies, Mónica Zabala. La xerrada va ser molt amena ja que a través de petits jocs i d’una forma participativa va fer reflexionar als participants sobre com es veien ells mateixos, quant de temps dedicaven a reflexionar sobre les coses bones que passen cada dia, les coses que tenen i les que gaudeixen. La xerrada va ser molt enriquidora i tots els presents van extreure com a conclusió que s’ha de dedicar més temps a nosaltres mateixos i a la nostra felicitat.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
86

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix