Carles Castillejo tanca l’any proclamant-se campió d’Espanya de Marató

L’atleta viladecanenc va aconseguir també la marca mínima per participar en el Campionat d’Europa de Zurich.

Carles Castillejo, del CA Adidas, es va proclamar campió d'Espanya de Marató a Sant Sebastià i van aconseguir el passaport per al campionat d'Europa de 2014 en realitzar les mínimes exigides. El viladecanenc va aturar el rellotge en 2h12’43’’, és a dir, 17 segons per sota del de la marca imposada per la Federació Espanyola d’Atletisme de dues hores i 13 minuts per assolir la classificació per l’Europeu. A l’arribada, l’atleta va trencar a plorar d’emoció, ja que sabia el gran esforç que havia representat el seu èxit esportiu i tots els contratemps que havia passat les darreres setmanes per aconseguir el seu objectiu. És el segon títol que aconsegueix en aquesta distància (el segon en els darrers tres anys, ja que el 2011 va ser sotscampió). L’altra cara de la moneda va ser el també viladecanenc Nacho Cáceres, que es va haver de retirar per lesió.

Al final de la cursa, Castillejo va explicar que havia “aconseguit l’objectiu que m’havia marcat. Ha estat dur però tot té una recompensa. Del quilòmetre 38 fins a l’arribada se’m sortien les llàgrimes.”

La marató de Sant Sebastià, que va coincidir amb el Campionat d’Espanya dels 42 quilòmetres, va resultar molt interessant. Pablo Villalobos, Nacho Càceres, Carles Castillejo, Lolo Penes i Eliseo Martín van estar en el grup destacat, en total 10 atletes, que va passar el km. 10 en 31’24’’. El km. 15 van passar en 47’08’’ i el km. 20 en 1h02’48’’. Al pas pels 21,097 quilòmetres, l'aragonès Eliseo Martín va donar símptomes de patiment. Sobre el 24 es va retirar el viladecanenc Nacho Càceres acusant un problema en l’isquiotibial (una primera exploració indica una microrrotura). En el km. 35 es va certificar el duel entre Castillejo i Villalobos, amb Eliseo Martín a 30-40 metres i l'etíop Abebe Tulu a continuació. L'extremeny d’Almendralejo, 34 anys, campió d'Espanya en 2011, finalment va cedir en els 4.000 metres últims, en els quals Castillejo va augmentar el seu ritme per arribar a la meta trencat per l'esforç, però amb el doble objectiu fet realitat: campió i amb el passaport per a Zurich 2014.

Marçal Fontanals / Foto: Marca
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix